UN NOU INSTRUMENT PENTRU INVESTIŢII PUBLICE: FSDI

UN NOU INSTRUMENT PENTRU INVESTIŢII PUBLICE: FSDI

Potrivit Doinei Pană, deputat PSD de BN, acest fond va fi un partener pentru investitorii instituţionali precum BERD, BEI şi  Banca Mondială. „Aceste fonduri de investiţii vor veni pentru crearea de noi societăţi comerciale, unde statul român să fie acţionar unic. Aceste noi firme se vor în zona pe care noi vrem să o dezvoltăm. Am vorbit în campanie de preluarea şi prelucrarea legumelor, a fructelor, a cărnii, program pentru lână, pentru piei de oaie. Se vor crea firme în zone dezavantajate, care au fost monoindustriale şi care sunt pe punctul de final. De exemplu, zona miniseră se cam termină. Cel mai important lucru, nu doar că va crea implicit şi locuri de muncă, dar va fi şi fondul din care vom susţine masiv cofinanţări pentru accesarea de fonduri europene”, a explicat  Doina Pană.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că acest model a fost aplicat cu succes în Polonia sau Norvegia. „Nu ne bazăm doar pe creşterea economică firească, doar pe absorbţia de fonduri europene, ci ne bazăm şi pe ceea ce va genera ca multiplicare acest Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii”, a precizat Doina Pană.

În concluzie, deputatul Pană a menţionat că acest Guvern are susţinerea totală  a parlamentarilor PSD, pentru a-şi pune în aplicare programul de guvernare.

Categoria: ECONOMIE-FINANŢE