luni, martie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Un hotel din Bistrița ar putea caza personal medical aflat în izolare

  Must Read

  Cardul de sănătate NU mai e obligatoriu, nici asigurarea medicală pentru pacienţii cu COVID-19

  Guvernul Orban a adoptat în şedinţa de luni, 30 martie, două Hotărâri de Guvern în domeniul sanitar,...

  O veste bună: Un bistrițean în vârstă de 24 de ani s-a vindecat de coronavirus și urmează să fie externat

  Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a făcut două precizări cu privire la situația cazurilor cu coronavirus...

  Având în vedere faptul că epidemia de coronavirus se întinde cu pași repezi peste tot în România, iar cadrele medicale aflate în prima linie în acest război sunt expuse virusului, punerea la dispoziția acestora a unei zone de izolare este mană cerească.

  La acest moment în județul Bistrița-Năsăud sunt 18 cadre medicale aflate în izolare, în urma intrării în contact cu persoane confirmate cu Covid-19. Situația se va extinde, iar tot mai multe cadre medicale vor ajunge în situația unei izolări, cel puțin față de propriile familii. În acest sens, unul din hotelurile Bistriței, Krone, aflat în insolvență, se poate pune la dispoziția Spitalului Județean de Urgență pentru a caza caderele medicale aflate în situațiile descrise mai sus.

  Informația a fost dată de președintele Consiliului Județean Bsitrița-Năsăud, Radu Moldovan, în cadrul unei emisiuni live pe bistrițeanul.ro. Acesta a precizat faptul că Rotary Nosa Bistrița l-a contactat și i-a propus acest lucru, prin doamna Eleonora Lanțoș, administratorul de insolvență a hotelului.

  Radu Moldovan a precizat faptul că ideea este binevenită, mai ales că va exista această situație în viitorul apropiat. Astfel, cadrele medicale care se vor afla în situația de a se izola de familie, chiar dacă vor continua munca în cadrul SJU, în condiții de protecție sporite, vor putea beneficia de cazare, fără să-și mai pune familia în situație de risc.

  De asemenea, tot Radu Moldovan a mai precizat faptul că există foarte multe oferte din partea antreprenorilor locali din domeniul alimentației, care sunt dispuși să doneze mâncare SJU, fie meniuri întregi sau meniuri a la carte.

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  Cardul de sănătate NU mai e obligatoriu, nici asigurarea medicală pentru pacienţii cu COVID-19

  Guvernul Orban a adoptat în şedinţa de luni, 30 martie, două Hotărâri de Guvern în domeniul sanitar, a anunţat şeful Cancelariei premierului,...

  O veste bună: Un bistrițean în vârstă de 24 de ani s-a vindecat de coronavirus și urmează să fie externat

  Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean a făcut două precizări cu privire la situația cazurilor cu coronavirus în Cluj, județ devenit centru...

  Rămășițele zilei: Dacă tot stăm acasă, hai să nu stăm degeaba…

  Nimic nu mai e în regulă cu noi,  cu ei, cu unii, cu toți. Nu vrem să ne mai auzim unii...

  Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal din Dej a fost închisă aseară

  Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal din Dej a fost inchisa aseara, iar tot personalul medical de pe sectie a fost...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -