UN FERMIER DISPERAT DIN BLĂJENII DE SUS A INTRAT ÎN GREVA FOAMEI

UN FERMIER DISPERAT DIN BLĂJENII DE SUS A INTRAT ÎN GREVA FOAMEI

Un fermier din Blăjenii de sus a intrat de astăzi în greva foamei în faţa sediului APIA din Bistriţa. Ioan Bălan acuză APIA că nu i-a onorat subvenţia pentru vacile de carne, el aflându-se la această oră într-o situaţie disperată, banii promişi pentru un număr de zece vaci trebuind să îi primească în urmă cu 16 luni.

grev t scurtu ferm grev 1

Mai mulţi fermieri din satul Blăjenii de Sus, comuna Şintereag  au protestat astăzi în faţa sediului APIA Bistriţa-Năsăud. Protestul, unul cât se poate de paşnic,  a vizat refuzul acestei instituţii de-a onora subvenţiile pentru vaci de carne din rasa Aberdeen Angus. Pentru că banii în sumă de 12  mii de euro trebuiau să ajungă în conturile lui Ioan Bălan încă de anul trecu, dar acest lucru nu s-a întâmplat, fermierul a decis să intre în greva foamei. El s-a instalat în faţa sediului APIA Bistriţa-Năsăud şi spune că va rămâne în greva foamei până la rezolvarea situaţiei.

 

Un alt fermier tot din Blăjenii de Susu, ajuns şi el la faţa locului, spune că va intra şi el în greva foamei alături de Bălan. Suntem disperaţi, spune Grigore Mititean.

 

Directorul APIA Bistriţa-Năsăud, Emil Scurtu, ne-a precizat că problema nu are rezolvare la Bistriţa.Mai mult, Scurtu ne-a confirmat faptul că nici Bucureştiul nu poate face mare lucru, termenul de subvenţie pentru viţei fiind unul depăşit la data depunerii cererii de finanţare.

 

Atît Ioan Bălan cât şi Grigore Mititean spun că vor merge la Bucureşti,dacă problemele nu se vor rezolva la Bistriţa. La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD dar şi poliţişti şi jandarmi.

Categoria: AGRICULTURA