Un avion militar rus cu 91 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Neagră

Un avion militar rus cu 91 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Neagră

Un avion militar rus care transporta 91 de persoane, inclusiv membri ai unui cor al armatei, cu destinația Siria, s-a prăbușit duminică în Marea Neagră la scurt timp după decolarea sa, potrivit unui anunț al Ministerului rus al Apărării, citat de agențiile ruse de presă, relatează AFP.

răbușirea unui avion militar rus în Marea Neagră: Corpul neînsuflețit al unei persoane, găsit în mare

Echipele de salvare au găsit corpul neînsuflețit al uneia dintre persoanele care se aflau la bordul avionului militar rus care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră, a anunțat ministrul rus al Apărării, citat de agențiile ruse de presă, transmite AFP.

”Corpul unei persoane moarte ca urmare a prăbușirii avionului Tupolev-154, al Ministerului rus al Apărării, a fost găsit la șase kilometri distanță de litoralul stațiunii Soci”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov, agențiilor de presă locale.

ORA 9.16 Un avion militar rus cu 91 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Neagră

Avionul, care a decolat la ora locală 5,40 (2,40 GMT) din Adler, oraș situat la sud de stațiunea balneară Sochi, de la Marea Neagră, efectua un zbor obișnuit cu destinația baza aeriană rusă Hmeimim, în apropiere de Lattaqia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului.

”Resturi ale avionului Tu-154, al Ministerului rus al Apărării, au fost găsite la o distanță de 1,5 kilometri de litoralul orașului Soci, la o adâncime de 50-70 metri”, a indicat ministerul, precizând că la bordul avionului de aflau 83 de pasageri și opt membri ai echipajului.

Aparatul transporta militari ruși și membri ai Ansamblului Alexandrov, unul dintre corurile armatei ruse care se deplasa în Siria pentru a participa la sărbătorile de Anul Nou la baza aeriană. Printre pasageri se aflau și nouă jurnaliști, a mai spus ministerul rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agențiilor ruse de presă că președintele Vladimir Putin a fost informat în legătură cu situația avionului prăbușit și că este la curent cu evoluția operațiunilor de căutare.

AFP amintește că Rusia întreprinde din septembrie 2015 o campanie militară, îndeosebi aeriană, în Siria pentru a susține regimul președintelui Bashar Al-Assad, un aliat de mult timp al Moscovei.

AGERPRES

Categoria: EVENIMENT