UDMR BN VREA în 2016 ŞI ÎN CONSILIUL MUNICIPAL ŞI ÎN CEL JUDEŢEAN

UDMR BN VREA în 2016  ŞI ÎN CONSILIUL MUNICIPAL ŞI ÎN CEL JUDEŢEAN

UDMR Bistriţa-Năsăud va încerca să păstreze status qvoul din vara anului 2012. Liderul maghiar bistriţean, Decsei Atilla a confirmat faptul că vor fi depuse liste în toate localităţile care au peste 35 la sută de etnici maghiari. Este vorba de comunele Braniştea, Matei, Uriu, Nuşeni sau Chiochiş dar şi în oraşul Beclean, acolo unde Uniunea a dat viceprimarul oraşului în ultimii 15 ani.

Considerată un factor de stabilitate politică, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a început şi ea pregătirile pentru alegerile locale. Nici la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, situaţia nu e mai altfel, preşedintele Decsei Atilla vorbind deja despre aceste pregătiri.
„ Aşa cum am făcut de fiecare dată, vom depune liste în Uriu, Nuşeni, Nimigea, dar şi în Chiochiş sau în oraşul Beclean. Ne dorim, sigur, să ne păstrăm poziţia în consiliul municipal şi să ne putem repoziţiona în Consiliul Judeţean şi, să avem cât mai mulţi consilieri locali în comunele unde avem etnici”, ne-a spus liderul maghiar bistriţean.
În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, UDMR a decis să susţină demersul PNL, dar decizia formală va fi luată luni, în grupurile sale reunite din Parlament, a anunţat, miercuri, Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Categoria: Politica Locala