UCRAINEANUL împușcat cu mai multe gloanțe în Cepari a fost operat la Bistrița. El este conștient și cooperant

UCRAINEANUL împușcat cu mai multe gloanțe în Cepari a fost operat la Bistrița. El este conștient și cooperant

Un atac armat, probabil o reglare de conturi a avut loc în satul Cepari, comuna Dumitra. Din primele informații reiese faptul că e vorba de un bărbat de 31 de ani, cu domiciliul în Republica Moldova care a fost împușcat de un alt bărbat, urmare a unui conflict spontan. Victima a fost găsită conștientă, pe un teren din satul Cepari, de un trecător, care a și alarmat poliția printr-un apel la 112. Conform relatărilor victimei, un alt compatriot al acestuia l-ar fi împușcat în urma unei dispute verbale.

Agresorul ucraineanului a fost reținut în Maramureș. El a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița unde va fi audiat de procurori.

Din primele informații, rezultă că victima, care avea asupra lui un pașaport eliberat de Ucraina. Acesta le-ar fi spus polițiștilor că a fost împușcat de prietenul lui, cu care s-a certat la scurt timp după ce au ajuns în Cepari. Cei doi s-au ascuns într-o casă aflată în construcție, loc unde a avut loc și atacul cu armă.

Tânărul de 31 de ani a fost transportat la Spitalul Județean de Urgențe Bistrița, fapt confirmat de noul purtător de cuvânt, Camelia Strugari: ” Sâmbătă dimineață, în jurul orei 05.15, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgentă Bistrița a fost adus un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, cetătean moldovean, prezentând multiple plăgi, pe gât, umărul drept, torace și brațul stâng, având trei gloanțe reținute în corp. bărbatul, care este conștient și cooperant, se află în investigații și explorări imagistice, medicii urmând să stabilească daca va fi sau nu transferat la o clinică de chirurgie vasculară din altă localitate, pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale”.

Trimis la Cluj pentru o intervenție chirurgicală mai complexă, bărbatul împușcat a fost întors înapoi la Bistrița, chirurgii clujeni considerând că e vorba de un caz ce nu implică o intervenție mai specială.

Camelia Strugari, purtător de cuvânt SJU BN: ”La prima evaluare CT la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în cazul pacientului împușcat la Cepari s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante (a unei leziuni de arteră brahială). Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie 2018.

Analizând starea pacientului, medicii clujeni au stabilit că nu este vorba despre o leziune vasculară, astfel că au retrimis pacientul la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Aici a fost operat de o echipă medico-chirurgicală pluridisciplinară, formată din: Dr. Ionuț Souca (Chirurgie generală), Dr. Adrian Demian (ORL), Dr. Ovidiu Gabor (Ortopedie), Dr. Alexei Russu (ATI).

Din corpul pacientului au fost extrase trei proiectile, din leziunile: cervicală, toracică și a brațului stâng și i-au fost toaletate celelalte plăgi. Nu au intervenit complicații, iar evoluția post-operatorie este favorabilă, pacientul fiind internat la Secția Anestezie Terapie Intensivă, sub supraveghere și tratament”.

Categoria: EVENIMENT