TUPEU DE BORFAŞ

TUPEU DE BORFAŞ

Un adolescent de 16 ani a atacat cu cuţitul un poliţist care se afla în timpul serviciului în Gara Bistriţa

Se pare că totul ar fi pornit de la o amendă pe care atacatorul susţine că a primit-o de la poliţist. Omul legii a fost salvat de la moarte de portiera autospecialei, dar şi de viteza de reacţie.
Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, în zona gării din Bistriţa. Agentul de poliţie era în timpul serviciului, intrând de puţin timp în schimbul de noapte. Acesta se afla în autospeciala de serviciu, fiind însoţit şi de un jandarm în momentul atacului.   Potrivit surselor Adevărul.ro, adolescentul de 16 ani, care-şi făcea veacul la un bar din zona gării, s-a apropiat de autospeciala de poliţie şi le-a băgat oamenilor legii lanterna în ochi. Poliţistul a deschis geamul pentru a vedea ce vrea adolescentul, moment în care acesta a încercat să-l atace cu un cuţit.   Omul legii a fost inspirat şi a deschis portiera autospecialei, care l-a salvat de o lovitură ce-i putea fi fatală. Până când adolescentul s-a dezmeticit, poliţistul a scos arma şi l-a somat, moment în care băiatul a aruncat jos cuţitul.   Adolescentul a spus că în trecut, agentul în cauză l-ar fi amendat, iar aceasta ar fi fost o răzbunare. Imediat după ce a aruncat arma jos, băiatul a fost încătuşat, fiind reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.
În noaptea de 11 spre 12 ianuarie, în municipiul Bistriţa, un tânăr de 16 ani din Dumitra, ar fi încercat să atace cu un cuţit un poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei care a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţit Judeţean.   Adolescentul este acuzat de ultraj, în varianta tentativei de omor, infracţiune pentru care riscă închisoare de la 7 ani şi jumătate la 15 ani.

adevarul.ro

 

Categoria: EVENIMENT