TRUMP nu glumeşte în privinţa imigraţiei – islamiştii radicali nu mai au ce căuta în SUA

TRUMP nu glumeşte în privinţa imigraţiei – islamiştii radicali nu mai au ce căuta în SUA

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri o înăsprire serioasă a cadrului legal în materie de imigraţie şi primire de refugiaţi, în scopul stopării eventualei intrări pe teritoriul american a unor „terorişti islamişti radicali”, informează AFP.

Această decizie a preşedintelui SUA poate fi considerată o lovitură pentru Europa, care a primit şi primeşte în continuare foarte mulţi refugiaţi. Ba mai mult, ţările europene sunt obligate, cel puţin teoretic, să primescă anumite cote de refugiaţi.

„Iniţiez noi măsuri de control pentru a menţine în afara Statelor Unite teroriştii islamişti radicali. Nu îi vrem aici”, a subliniat preşedintele american, în cursul ceremoniei de învestitură a secretarului Apărării, James Mattis, desfăşurată la Pentagon.

„Vrem să fim siguri că nu vom lăsa să intre în ţara noastră aceleaşi ameninţări pe care soldaţii noştri le combat peste hotare” (…) Nu vom uita niciodată lecţiile lui 11 septembrie” 2001, a proclamat Trump, făcând trimitere la atentatele comise în SUA de gruparea Al-Qaida şi care au traumatizat America.

Potrivit decretului şi anexelor sale, difuzate vineri de Casa Albă, autorităţile americane vor interzice timp de trei luni sosirea resortisanţilor din şapte ţări musulmane: Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Washingtonul va opri de asemenea, timp de patru luni, programul federal de primire şi reinstalare a refugiaţilor, de toate naţionalităţile, din ţări aflate în război. Un program umanitar ambiţios, creat în 1980, şi care nu a fost suspendat decât o singură dată: timp de trei luni după 11 septembrie 2001, notează AFP.

mai multe pe: http://www.agerpres.ro/externe/2017/01/28/donald-trump-semneaza-un-ordin-executiv-pentru-stoparea-intrarii-in-sua-a-unor-teroristi-islamisti-radicali–01-35-43

Categoria: Stiri externe