TRUMP-CLINTON: 247 LA 215 ELECTORI

TRUMP-CLINTON: 247 LA 215 ELECTORI

Candidatul republican Donald Trump câștigase la ora 05:00 GMT (07:00, ora României) 267 de electori dintre cei 270 necesari pentru a învinge în alegerile prezidențiale din SUA, față de 215 ai rivalei sale democrate Hillary Clinton, transmite miercuri AFP.

Candidatul republican i-a dat o lovitură dură lui Hillary Clinton câștigând Florida și Carolina de Nord, state foarte disputate care i-au adus 44 de electori.

Rezultatele rămân încă incerte in Michigan și Wisconsin, două state-cheie pe care pronosticurile dinaintea scrutinului le atribuiau candidatei democrate.

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a câștigat marți seara statul-cheie Nevada și cei șase electori în fața rivalului său Donald Trump, conform așteptărilor, potrivit mai multor canale de televiziune americane, transmite miercuri AFP.

Privirile rămân fixate pe Pennsylvania, Michigan și Wisconsin, alte state-cheie pe care sondajele i le atribuiau lui Hillary Clinton, dar unde rezultatele încă sunt neclare, trecând dintr-o tabără în alta.

Candidata democrată are nevoie să câștige în aceste state pentru a recupera distanța față de Donald Trump, care a câștigat mai mulți electori până la 05:30 GMT.

 

Categoria: EVENIMENT