Trofeul „Dracula Digital” a ajuns la Beclean pentru al doilea an consecutiv.

Trofeul „Dracula Digital” a ajuns la Beclean pentru al doilea an consecutiv.

Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat pentru amatorii care realizează filme cu telefonul mobil, în cadrul Dracula Film Festival Brașov, la a ajuns și în acest an la Beclean.

Trei tineri beclenari, Viorel Alex Fărcaș, Sebastian Matyas și Alexandru Sidor au realizat filmul descurt-metraj care a fost desemnat câştigător al secţiunii respective din cadrul festivalului de film.

Draw my life” se numește scurtmetrajul realizat de Viorel Alex Fărcaș, Sebastian Matyas șiAlexandru Sidor, trei tineri din oraşul Beclean care au auzit de festival la radio și, ca să ajungă în finala de la Brașov, s-au înscris cu un scurtmetraj filmat şi realizat chiar la Beclean.

Dintre toate echipele participante la preselecție, doar cinci au fost invitate mai departe de juriu, să concureze cu un film de scurt-metraj făcut în Brașov, în perioada de desfăşurare a  festivalului, și care trebuia să conțină și trei cuvinte cheie. Cuvintele cheie au fost dezvăluite cu cinci zile înainte de deadline-ul finalei. Filmul trebuia să țină cont de cuvintele – cheie stabilite de juriu, care au trebuit să fie integrate cât mai bine în poveste, să fie filmat cu telefonul mobil și să nu depășească durata de trei minute. De asemenea, echipa a  avut la dispoziție doar patru zile pentru tot ce înseamnă realizarea scurtmetrajului: scenariu, filmări și editare.

Şi ediția de anul trecut a secțiunii Dracula Digital din cadrul Festivalului de film de la Braşov a fost câștigată tot de Sebastian Matyas  și de Viorel Fărcaș, cu o altă echipă din Beclean.

Categoria: BECLEAN