vineri, februarie 28, 2020
-5.5 C
Bistrița
More

  TRIBURILE LUI DÂNCU ȘI NEVESTELE DE POLITICIENI

  Must Read

  MAIERU: Vasile Borș a fost desemnat candidatul PSD la primăria acestei comune

  • Vom oferi pâine și celor ce vor arunca cu pietre Cuvinte...

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Sociologul Vasile Dâncu a lansat o carte, ”„Triburile –O patologie a politicii româneşti de la Revoluţie la Generaţia Facebook”, în care face radiografia ultimilor 25 de ani în politica românească. În carte, Dâncu abordează și un subiect mai delicat: rolul femeilor în politică.

  Capitolul dedicat rolului femeilor în politică se numeşte „Oglindă pentru nevestele politicienilor” şi surprinde atât femeia care intră în politică pentru a schimba ceva, cât şi „nevasta de politician” care din umbră are impresia că schimbă lumea.

  „Politica este, cu certitudine, o profesie încă masculină, dar destul de prost făcută de bărbaţi. Cred că, dacă mai multe femei ar fi implicate, politica ar fi altfel. Nu ştiu dacă mai bună sau mai proastă, dar ar fi cu siguranţă altfel.(…) Femeile au în stăpânire spaţiul casnic, acolo unde apar marile probleme pentru individ şi familie. Femeile ar putea apropia politica de viaţa adevărată, căutând soluţii la probleme care există în mod real. Femeile scunde nu au frustrări ca şi bărbaţii de talie joasă ajunşi conducători politici. Ele se îndrăgostesc egal de bărbaţi înalţi sau scunzi şi nu au nevoie să-şi transmită frustrăile în viaţa publică”, începe Vasile Dâncu portretul femeii din politică.

  Acesta mai spune că, dacă ar fi mai multe femei în politică, cele mai mari nelinişti ale preşedinţilor de partide ar fi sănătatea familiei sau problemele tânărului cuplu.  Femeile nu luptă să cucerească „puterea totală” , acestea fiind obişnuite să împartă şi să negocieze.

  Sexul frumos nu atinge aroganţa masculină şi nici nu bea atâta alcool, sunt câteva dintre concluziile personale expuse de Dâncu. „Cu siguranţă că femeile ar renunţa mai uşor la o funcţie dacă s-ar simţi depăşite şi nu cred că ar ţine morţiş să schimbe chiar tot în casa politicii la preluarea puterii. Nu cred că femeile ar fi atât de bucuroase la vizitarea unui pod care se construieşte în ţara Buzăului până să exaspereze naţiunea”, mai spune sociologul.

  Nu la fel de blând este Vasile Dâncu cu „nevestele de politician”, pe care le consideră altă specie şi  despre care spune că ocupă excesiv spaţiul public, fiind considerate „factori de influenţă decisivă”. Acestea sunt prezente la semnarea tratetelor şi se ocupă de remanieri guvernamentale. „Nevestele politicienilor aprobă bugete sau finanţări şi răspund cu mândrie la apelativul „Doamna Ministru”. Ele se ocupă de cura de slăbire a soţilor, iar dacă aceştia sunt suspectaţi că nu sunt destul de virili, atunci ele, în marea lor înţelepciune, le aranjează amante sau poze cu fete frumoase. Iar când un alt politician le supără, nevestele politicienilor noştri aranjează articole despre amantele respectivului”, este de părere Vasile Dâncu.

  Sociologul merge mai departe şi precizează că, din cauza faptului că nevestele de politician se întâlnesc rar în pat cu soţii lor stresaţi de muncă şi sleiţi de orele în care dictează secretarelor, se uită foarte mult la televizor.

  Televiziunea şi ziarele devin oglinda preferată a nevestelor de politician. Acolo văd imaginea soţului „frumos colorată şi cu profile în care nu i se văd guşa sau burta”. „Vor să fie anihilaţi demnitarii din propriul partid, vor ca oglinda media să-l arate doar pe soţul lor. Ele nu îşi pun problema că ilustrul pe care l-au târât la starea civilă poate îi enervează pe telespectatori. Nici nu se gândesc că aroganţa lor a devenit insuportabilă, iar telespectatorii vor să mai schimbe jugul”, continuă scriitorul.

  Nevestele de politician sunt cei mai buni „gardieni” ai intrării în politică. Au grijă să nu intre femei sau tineri impertinenţi, au voie doar cumetri, nepoţi sau nepoate. „Indiferent de situaţie, nevasta de politician face echipele de campanie, alege consilierii şi secretarele, face revista presei şi se ocupă zilnic cu lustruirea oglinzii. Cred că trebuie să dăm afară nevestele din politică ori să le trimitem la cumpărături. Pentru a putea intra femeile, cu adevărat”, conchide Vasile Dâncu.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  MAIERU: Vasile Borș a fost desemnat candidatul PSD la primăria acestei comune

  • Vom oferi pâine și celor ce vor arunca cu pietre Cuvinte...

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a epidemiei de virus COVID-19. Noul...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât o normalitate: să se poată...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie...

  Un bistrițean dat dispărut de 18 ani a fost văzut într-un tramvai din Milano

  Un bărbat plecat la muncă în Italia în anul 2002 a fost dat dispărut la puțin timp după ce s-a stabilit în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -