TRANS PARVA a devenit functional: 11 km de drum construite de DIMEX

TRANS PARVA a devenit functional: 11 km de drum construite de DIMEX

Autorităţile locale din Parva au recepţionat lucrările de modernizare a patru tronsoane de drum de interes local, pe o lungime de 11 km, o investiţie de aproximativ 10 milioane lei (2,2 milioane euro), finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Nu mai puţin de 40% din locuitorii comunei Parva beneficiază de condiţii de trafic la standarde europene, iar pentru cei dornici de aventură, îi invităm să descopere această zonă pentru că nu vor regreta, cel puţin pe drumurile Podirei şi Brădeţel.

img1295 radu

„Sunt extrem, extrem de bucuros că ne aflăm aici. În urmă cu aproximativ doi ani, când primarul Ioan Strugari mi-a vorbit despre acest proiect, vă mărturisesc că era undeva în zona de SF.  Îl felicit pentru încăpăţânarea şi determinarea de a   promova acest proiect extrem de curajos. Ne-a explucar că acest drum este extrem de important pentru aproximativ 40% din oamenii care locuiesc în comuna Parva. Vorbim de recepţia a 11 km de drum comunal, făcut în zone extrem de greu accesibile. Cred că după Transfăgărăşan şi Transalpina va deveni o altă atracţie turistică.  El este finanţat de către Guvernul PSD, condus de Victor Ponta, prin acel important Program Naţional de Dezvoltare Locală, iniţiat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de atunci, Liviu Dragnea, un om care a plecat din mijlocul nostru, din administraţie, şi care chiar şi-a dorit şi a reuşit să pună în practică un program prin care s-a dezvoltat satul românesc”, a declarat, la momentul inaugural, preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene s-a arătat mulţumit de calitatea lucrărilor, precizând că SC Dimex 2000 Company SRL poate concura cu orice firmă de tradiţie în construcţia de infrastructură rutieră.

„Îl felicit încă o dată, în mod special, pe primarul Ioan Strugari. Chiar trebuie să ai curaj să angajezi un asemenea proiect şi cred că aceşti oameni, cele peste 30 de familii care stau dincolo de deal, îşi văd un vis împlinit. Nu ştiu dacă au avut curajul să viseze vreodată la asemenea investiţie, la asemenea realizare, iar dacă l-au avut, şi-l văd ămplinit. Domnul Strugari se vede că a crescut pe aceste locuri, înţelege foarte bine ce este comunitatea şi doleanţele ei şi îl felicit pe el, pe domnul viceprimar, Consiliul Local şi pe cei din primărie, care au sprijinit o astfel de investiţie”, a menţionat preşedintele Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat, în context, că un astfel de proiect dă credibilitate celor „care ştiu ce-şi doresc oamenii, care iubesc pe români”, arătându-şi speranţa că în 11 decembrie oamenii vor înţelege că România are nevoie de un guvern „pentru România şi români, un guvern care să finanţeze proiecte care să facă viaţa oamenilor mai bună”.

GABRIELA CIORNEI

Categoria: Administratie