Traian Ogâgău mai aşteaptă până miercuri investirea oficială. Luptele politice de la Sg. Băi vizează alegerile parlamentare

Traian Ogâgău mai aşteaptă până miercuri investirea oficială.  Luptele politice  de la Sg. Băi vizează alegerile parlamentare

Războaiele politice de la Sîngeorz Băi continuă să ţină blocată administraţia publică locală, a doua încercare de constituire a noului consiliu orăşenesc fiind boicotată, de data asta, de consilierii PSD dar şi de „ independentul” Virgil Dumitru. In absentia aleşilor social-democraţi, reprezentantul Instituţiei Prefectului nu a avut decât de consemnat lipsa la apel a aleşilor şi să reconvoace o a treia şedinţă de constituire miercuri, 29 iunie, cu începere de la ora 15.00 la complexul „Hebe”.

La ora actuală, numărul liberalilor e sensibil egal cu cel al social-democraţilor, asul fiind în mâneca lui Virgil Dumitru,fost candidat independent, cel care este susţinut de PSD pentru a ocupa funcţia de viceprimar.

Dincolo de cortină

Sigur, dincolo de cortina epocii post-alegeri locale, sunt cât se poate de vizibile jocurile politice şi,care nu dau întodeauna curs, votului exprimat de cetăţeni. Faptul că un personaj ca şi Virgil Dumitru este susţinut de PSD, este o chestiune explicabilă prin impunerea unui om al social-democraţilor care să îi sufle în ceafă noului primar, deşi, lista cu atribuţiile viceprimarului o „scrie” primarul, aşa că Dumitru s-ar putea ocupa de carioci,radiere şi alte lucruri la fel de importante. Cu toate acestea, nu este puţin lucru să ai tot timpul un om de încredere în imediata apropiere a adversarului politic, mai ales că, nu trebuie uitat un lucru cât se poate de important: alegerile locale au fost doar o etapă, sigur una cât se poate de importantă, înaintea alegerilor generale, cele care vor decide cine va guverna România până cel puţin în 2020.

Nici PNL-ul nu îşi permite prea multe turaţii în gol,mai ales că rezultatele la alegerile locale nu sunt deloc încurajatoare pentru o abordare corectă şi optimă a campaniei electorale pentru alegerile generale din noiembrie. Păstrarea unui oraş cu primar liberal pe valea Someşului, acolo unde, PNL a pierdut Rodna şi Maieru,este o chestiune mai mult decât obligatorie, Traian Ogâgău, alături de Grigore Ţiolan de la Feldru, trebuind să ţină sus stindardul liberal pe o vale, cândva, pedistă, nu neapărat de dreapta.

Cu sabia alegerilor parlamentare deasupra capului, clasa politică trebuie să se grăbească să pună ordine şi la Sîngeorz Băi, pentru o abordare pragmatică a unor alegeri la care prezenţa la vot se anunţă cât se poate de redusă.

Categoria: ANALIZE-COMENTARII