Traficul infernal din Beclean va fi deviat cu ajutorul unor semafoare

Traficul infernal din Beclean va fi deviat cu ajutorul unor semafoare

Informaţia a fost confirmată de primarul Nicolae Moldovan. El ne-a explicat ieri că e vorba de cinci semafoare care vor fi montate în puncte-cheie, proiectul urmând să fie implementat cu ajutorul banilor europeni. Traversat de la un capăt la celălalt de DN 17, oraşul Beclean a devenit un coşmar pentru şoferii care tranzitează urbea dar şi pentru toţi beclenarii, primarul Moldovan punând în aplicare planul B, etapă intermediară până la momentul construirii centurii ocolitoare.

Cele cinci semafoare urmează să fie amplasate în tot atâtea intersecţii , aşa cum arată documentul postat de edilul Becleanului pe pagina sa de facebook.

Reamintim faptul că încă de anul trecut Primăria orașului Beclean a anunţat că  va monta în curând primele semafoare inteligente, menite să ajute la decongestionarea traficului din oraș! Acestea vor fi montate la două dintre cele mai circulate treceri de pietoni din Beclean: cea de la Catedrală și cea de la Primărie. Semaforizarea inteligentă va fi un prim pas important pentru fluidizarea traficului din Beclean”, a spus primarul Nicolae Moldovan, în cadrul primei ședinte de Consiliu Local din mandatul 2016-2020. Semaforizarea trecerilor de pietoni vine în spijinul decongesitonării traficului, în lipsa centurii ocolitoare.

Vă amintim faptul că Becleanul a fost cuprins în varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport al României, cu un drum expres ca variantă ocolitoare a orașului, dar și cu un drum transregio care va fluidiza și moderniza circulația rutieră în Beclean. Momentul la care se va construi practic această centură nu este însă cert.

 

 

Categoria: BECLEAN