Tot mai mulți bistrițeni își găsesc sfârșitul în fostele centrale termice dezafectate. După moartea groaznică a soților Ziegler, un alt cadavru a fost găsit în fosta centrală a secției Mobilă 1 a CPL

Tot mai mulți bistrițeni își găsesc sfârșitul în fostele centrale termice dezafectate. După moartea groaznică a soților Ziegler, un alt cadavru a fost găsit în fosta centrală a secției Mobilă 1 a CPL

Descoperiri macabre în două din cele 30 de foste centrale termice dezafectate, cele mai multe dintre ele aflate într-o avansată stare de degradare. Contextual, dacă zilele trecute, în fostul punct termic din spatele BCR au fost descoperite cadavrele soțiilor Ziegler, cei doi fiind găsiți de niște rude care i-au căutat de Paști pentru a le duce ceva de mâncare, un alt om al străzii a fost descoperit decedat în centrala termicăa secției Mobilă 1 a defunctului Combinat de Prelucrare a Lemnului. Bărbatul a fost identificat, avea 54 de ani, iar asupra lui s-au găsit un telefon și o sumă modică de bani. Cadavrul bărbatului era intrat deja în descompunere. Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, a declarat că bărbatul respectiv a fost găsit de un cetățean care a alertat poliția, iar în momentul de față continuă cercetările privitoare la cauzele decesului. Nu au fost găsite urme de violențe, se pare că moartea a survenit din cauze naturale.

În ceea ce îi privește pe fosta familie Ziegler, reprezentantul oficial al Direcția de Servicii Sociale a Primăriei Bistrița, spune că familia avea venituri de 2133 lei. Acesta susține că cei doi au refuzat orice ajutor, reprezentanții primăriei au încercat să o interneze pe doamnă la Nușeni, iar domnului să îi ofere un loc la Centru de Cazare pentru persoane fără adăpost, iar cei doi au refuzat sistematic acest lucru.

În data de 21 martie Serviciul de Ambulanță împreună cu Poliția Locală au vrut să îi interneze din nou, dar au refuzat internarea. Familia Ziegler avea trei copii: o fetiță de 12 ani se află n plasament –Larisa Andrada, o altă fetiță Bianca- 16 ani- se află în plasament simplu la doamna care a îngrijit-o de la nastere și Ferki Ionuț Alex,19 ani, asistență maternală în prezent la CPC Beclean (Centru pentru protectia copilului ) din 2010. Primăria caută o soluție pentru înmormântarea celor 2 soți.

Reamintim că soții Ziegler își duceau veacul de mult timp în punctul termic din spatele BCR, aceștia suferind o pierzându-și apartamentul în urmă cu mai mulți ani, atunci când au fost executați silit de una din băncile la care aveau un credit. Bărbatul era cunoscut ca un „culegător” de fier vechi, soția acestuia fiind paralizată. Dan Ziegler era mort de mai multe zile, în timp ce soția sa, nedeplasabilă, a decedat din cauza inaniției și a lipsei de apă.

Categoria: EVENIMENT