Tibi Uşeriu, premiat de Radu Moldovan în faţa consilierilor judeţeni. Ce planuri de viitor are Tibi?

Tibi Uşeriu, premiat de Radu Moldovan în faţa consilierilor judeţeni. Ce planuri de viitor are Tibi?

Ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu a fost premiat în această după-amiază în faţa consilierilor judeţeni cu un CEC în valoare de 25 de mii de lei pentru marea sa perfomanţă de-a termina pentru al doilea an consecutiv competiția 6633 Arctic Ultra. E vorba de un premiu de excelenţă, a spus preşedintele Radu Moldovan.

De asemenea, Tibi Uşeriu a primit şi o diplomă de excelenţă din partea Instituţiei Prefectului, reprezentată de prefectul Ovidiu Frenţ.

Uşeriu le-a spus consilierilor judeţeni că “ M-am întors acolo pentru a-mi confirma că tot ce am reușit anul trecut nu a fost întâmplare. În spatele acestei povești sunt mii de ore de antrenament, mii de km alergați, mii de litri de transpirație”. El a precizat faptul că nu s-a pus în pat, iar dimineaţă s-a trezit campion la Cercul Polar: “Nu m-am pus în pat și dimineața m-am trezit campion la Cercul Arctic, la una dintre cele mai grele competiții din lume. La fel ca și anul trecut, am fost mândru să reprezint județul nostru, să reprezint Tășuleasa Social. Vă mulțumesc pentru premiu, este binevenit, cine nu are nevoie de bani până la urmă. La fel ca și anul trecut, o să folosesc o parte din bani pentru următorul meu proiect iar o altă parte pentru a ajuta un copil, un tânăr sportiv în proiectul lui”.

 

Radu Moldovan: “ Tibi Uşeriu  este  un om care inspiră și care poate fi model pentru mulți dintre noi. Legat de premiu, mi-aș fi dorit să oferim o sumă mai mare dar astea sunt posibilitățile noastre în momentul de față și cred că mai important este respectul cetățenilor decât o anumită sumă. Felicitări Tibi, am înțeles că de la minus 50 de grade mergi la plus 50 de grade, sper ca organismul tău să reziste pentru că mentalitatea de învingător o ai. Vom găsi mereu resurse financiare să-ți arătăm recunoștința pentru tot ceea ce faci”.

 

Ovidiu Frenţ: “L-am sfătuit să nu meargă anul acesta, mă bucur că nu m-a ascultat, a venit din nou învingător. M-am gândit foarte mult la ce înseamnă ca un om, aparent asemnănător nouă, să poată să facă ce au reușit el. N-am deslușit toate mecanismele mentale, biologice, sportive, de alimentație folosite pentru a ajunge la acest succes, dar mi-am amintit de istoria marilor exploratori, a marilor temerari. Avem în noi gena explorării în cele mai grele condiții și dincolo de limite. Tibi a plecat nu de la plus, nu de la zero, ci de la minus pentru că a avut o viață deloc ușoară. Aceasta este marea performanță, valoarea distanței pe care a parcurs-o în viață și cred că acolo unde a mers era de fapt căutarea propriei ființe”.

 

Pentru viitorul apropiat , Tibi Uşeriu vrea să ia parte la o cursă-maraton în deţert dar şi să câştige Turul Giganţilor, competiţie pe care el încă nu a câştigat-o niciodată.

Categoria: EVENIMENT