Tibi Ușeriu a câștigat 6633 Ultra 2017

Tibi Ușeriu a câștigat 6633 Ultra 2017


6633 Ultra, cursa nebună de 556 km de mers și alergare de la Cercul Polar, a fost câștigată și-n acest an de Tibi Ușeriu, omul care nu renunță niciodată. Căci așa s-ar putea rezuma competiția de anul ăsta, în care Tibi a dorit 2 lucruri mari și late: să-și apere titlul de anul trecut și să termine cursa mai repede decât anul trecut. Ambele obiective au fost îndeplinite și Tibi, care a devenit un soi de personaj de poveste datorită obiectivelor îndrăznețe pe care și le propune și datorită cărții autobiografice ”27 de pași”, pe care a lansat-o de curând, e omul care-n ultima săptămână ne-a ținut pe mulți care i-am urmărit parcursul cu inima la gură. El a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk (o regiune din NV Canadei), în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 1 a.m.

tibi4.jpgTibi Ușeriu într-unul dintre punctele de control ale cursei, transfigurat din cauza frigului și a oboselii.

Anul acesta, 24 de concurenți s-au înscris la start și, după ce primii dintre cei au terminat cursa scurtă de 186 de km, 9 au continuat-o până la capăt pe cea de 566 km. Restul s-au retras din motive medicale. Din motive medicale, degetături grave, în penultima zi a cursei, cu doar 75 de km înainte de final, medicul Jonny Davies, de asemenea finalist al 6633 Ultra, nu a vrut să-l mai lase pe Tibi să continue. Degerăturile i s-au infectat și astfel viața lui a fost pusă în pericol. Însă Martin Like, unul dintre organizatori, i-a dat undă verde, așa că Tibi a dus cursa până la final pe proprie răspundere.

tibiiiTibi Ușeriu a câștigat pentru al 2-lea an consecutiv 6633 Ultra.

Tibi Ușeriu a câștigat 6633 Ultra pentru al doilea an consecutiv. După ce în toamna anului trecut, Tibi a ieșit din competiția Tor des Geants – una dintre cele mai grele curse de anduranță din Europa – din cauza unor probleme medicale, el și-a luat acum revanșa cu această performanță extraordinară la 6633 Ultra, demonstrând încă o dată tăria de caracter incredibilă pe care o are și faptul că unde-ți pui mintea să realizezi lucruri mărețe, orice e posibil.

Tibi Ușeriu are 43 de ani, este administrator la Tășuleasa Social și a început să alerge în mod profesionist după ce, într-o zi, s-a săturat să mai fugă după câinii lui și să-și piardă rapid energia.

Iată că decizia asta l-a dus departe. Acum nu-l mai întrece nimeni.

 

Categoria: EVENIMENT