Theodor Paleologu : Este lamentabil să vorbim în timpul campaniei prezidențiale despre un Guvern care nu este deloc sigur că va funcționa

Theodor Paleologu : Este lamentabil să vorbim în timpul campaniei prezidențiale despre un Guvern care nu este deloc sigur că va funcționa


Prezent astăzi la Bistrița, candidatul PMP la Palatul Cotroceni, Theodor Paleologu s-a arătat nemulțumit că, doar în România, o campanie pentru alegerea președintelui statului se desfășoară pe fundalul unor negocieri, tratative și declarații despre și cum se formează un nou guvern, în loc să vorbim la modul cel mai serios, despre un proiect de țară pentru următorii 25 de ani. El a venit cu critici severe atât la modul de desfășurare a campaniei electorale, ținta sa fiind președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că se comportă ca un zeu din Olimp.

” Mi se pare lamentabil să discutăm 24 de ore din 24 despre un Guvern care nu va avea o viață foarte lungă dacă va trece de votul Parlamentului, iar asta nu ne arată decât decăderea democrației. Mai mult, această decădere a democrației o vedem și în comportamentul celor care se consideră, deja, intrați în turul al doilea, și, care, în dreptul nu știu cărui drept divin, refuză dezbaterea, refuză dialogul. Cert, președintele Iohannis nu vrea să discute cu nimeni și nu îmi amintesc să fi avut vreo conferință de presă la comun, doar interviuri aranjate, semn că Zeus nu coboră din Olimp. Nici doamna Dăncilă nu vine la dezbateri, iar de această boală s-a molipsit și Dan Barna. Păcat, mare păcat și Mircea Diaconu  procedează la fel, mizând, evident, pe capacitatea lui actoricească. Pe scurt, singurul cu care mai am de dezbătut este Kelemen Hunor, în mod surprinzător, dar este bine că, noi, ca foști miniștri ai Culturii, avem ce discuta”, a explicat candidatul PMP.

Absolut original, Paleologu spune că s-a cam săturat să tot fie întrebat ce ar face el în locul lui președintelui Iohannis, Vioricăi Dăncilă sau a premierului desemnat, Ludovic Orban: ” Nu duc lipsă de imaginație, dar nu mă văd în locul nici uneia dintre aceste personaje și nu îmi doresc să fac acest lucru. Din păcate, campania pentru alegerile prezidențiale este bruiată de toată această criză politică și guvernamentală. Și la acest capitol suntem unici în Europa, iar mie mi se pare rușinos că se întâmplă așa ceva”, a spus Paleologu.