duminică, martie 29, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  TERORIŞTII RÂURILOR, AMENDAŢI DE GARDA DE MEDIU

  Must Read

  Bistrița-Năsăud: Peste 3.500 de persoane sunt izolate la domiciliu, 217 fiind carantinate

  La ora actuală, în județul Bistrița-Năsăud sunt înregistrate și monitorizate un număr de 217 persoane în...

  Încă trei români au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul ajunge la 37 de cazuri.

  E vorba de un bărbat,  39 ani, jud Ialomița. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

   

  După mulți ani în care balastierele, și mai ales ilegalitățile comise de acestea, au fost tolerate tacit de către cei care au condus Garda de Mediu, se iau primele măsuri împotriva acestor teroriști ai râurilor. Deși primele amenzi au fost usturătoare, acestea au „atins” doar patru din cele câteva zeci de balastiere care-și fac de cap în județ mai mult sau mai puțin legal.

   

  În urmă cu o lună, comisarii Gărzii de Mediu au luat la puricat balastierele  din Bistrița-Năsăud, după ce instituția a fost bombardată de sesizări de către cetățeni.

  În ciuda faptului că în Bistrița-Năsăud funcționează zeci de balastiere, cele mai multe fără autorizațiile necesare, Garda de Mediu a ajuns doar la 13 dintre ele. Dintre acestea 4 au fost sancționate cu amenzi contravenționale, iar una a scăpat doar cu un avertisment.

  Amenzile date de către comisarii Gărzii de Mediu ajung la 190.000 de lei. Două dintre firme au încasat câte o amendă în valoare de 50.000 de lei, una de 30.000 de lei, iar alta de 60.000 de lei.

   

  Firmele care-și fac de cap în județ raportează cifre de afaceri însemnate

  Firmele amendate sunt: ARL din Cluj-Napoca, CPC Celsie din Beclean, Muflonul Agrosort din Chiuza, Man Transinpex din Bistrița și Forest Gosen din Sângeorz-Băi.

  ARL din Cluj-Napoca este una dintre firmele pe care le vedem tot mai des în Bistrița-Năsăud, câștigând licitații pe bandă rulantă în ultimii ani. Antrepriza de Reparații și Lucrări s-a ocupat de Parcul Industrial ce se pregătește lângă Bistrița, de reabilitarea mai multor drumuri județene, iar mai nou lucrează la pavarea trotuarelor de pe diverse străzi din municipiu.

  De asemenea, Antrepriza de Reparații și Lucrări s-a ocupat în ultimii ani de diverse drumuri naționale, județene și alte obiective din Cluj, Maramureș și Satu Mare.

  Firma a fost înființată în anul 1997 și are aproape 300 de angajați. Potrivit informațiilor oferite de către ANAF, cifra de afaceri raportată în anul 2014 trecea de 188 de milioane de lei. Profitul raportat este 0, iar pierderile trec de 20 de milioane de lei. Datoriile totale înregistrate de către ARL Cluj ajung la 127 de milioane de lei.

  Pe lista amendaților se află și CPC Celsie, o firmă cu doar doi angajați din Beclean. În anul 2014, firmulița înființată în 2007 a raportat o cifră de afaceri de 123.000 de lei, profit de 6700 de lei și pierderi 0. Datoriile firmei trec și ele de 467.000 de lei.

  Muflonul Agrosort din Chiuza are 23 de angajați și o cifră de afaceri de aproape 5 milioane de lei. Profitul ajunge la 570.000 de lei, iar pierderile sunt 0. Datoriile nu lipsesc nici ele, trecând de un milion și jumătate de lei.

  Forest Gosen a fost înființată în 2002 și are 52 de angajați. În anul 2014, firma din Sângeroz-Băi a raportat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei, un profit net de 66.000 de lei și pierdere 0. Datoriile înregistrare de către firmă trec de 4,5 milioane de lei.

  CITEŞTE MAI MULT PE http://gazetadebistrita.ro

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Bistrița-Năsăud: Peste 3.500 de persoane sunt izolate la domiciliu, 217 fiind carantinate

  La ora actuală, în județul Bistrița-Năsăud sunt înregistrate și monitorizate un număr de 217 persoane în centrele de carantină (au mai...

  Încă trei români au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul ajunge la 37 de cazuri.

  E vorba de un bărbat,  39 ani, jud Ialomița. S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv...

  Pr. Ioan Aurel Rus: Conspect duminical, Duminica a IV-a din Postul Mare (a Sfântului Ioan Scărarul)

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învățătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut....

  Viluța Mihaiela Brătfălean: Ne prăbușim, dar nu din cauza pandemiei, ci din cauza lipsei noastre de curaj, din cauza ipocriziei, a minciunii ancestrale și...

  Vremuri de restriște și pentru breasla jurnaliștilor, mai ales că orizontul e colorat doar într-un închis negru, pandemic, iar în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -