Tensiuni politice în Consiliul Județean pe tema lui DJ 151, a execuției bugetare și a banilor alocați de CJ pentru sărbătorile unor commune

Tensiuni politice în Consiliul Județean pe tema lui DJ 151,  a execuției bugetare și a banilor alocați de CJ pentru sărbătorile unor commune

In absentia președintelui Radu Moldovan, aflat în vacanță, ședința ordinară a Consiliului Județean pe luna iulie a fost condusă de vicepreședintele Vasile Puica, secondat de celălalt vicepreședinte, Ioan Țintean. Temele multe, proiecte idem, doar că apropierea de anul 2020, an în care sunt programate alegeri locale face ca discursurile opoziției liberale să fie tot mai abrazive.

Contextual, liderul TNL, Florin Moldovan a precizat că foartele multe sindrofii organizate de mai multe UAT-uri nu ar trebui sprijinite financiar din bugetul CJ, cu atât mai puțin din banii rectificării bugetare, asta în condițiile în care, foarte mulți primari se plâng că nu au bani.

Răspunsul vicepreședintelui Puica a venit în felul următor: ” Nu Consiliul Județean decide ce fac primarii respective cu banii din rectificare”.

Nici prim-vicepreședintele PNL BN, Samuel Coman nu s-a lăsat mai prejos, el întrebându-se retoric: ” Ce funcționează bine în Consiliul Județean: Am avut de votat execuția bugetară cu 21% investiții după 7 luni. Această sumă înseamnă DEZASTRU pentru investițiile din județ. Adică avem bani dar nu îi cheltuim. Avem LDP și firma de pază cu datorii mari și manageri fără nici o experiența și performanță. La Cinema Dacia ni se spune că nu trebuie să fie pe plus( nici măcar nu urmăresc performanța financiară). La Direcția Copilului (DGASPC), avem un sistem anchilozat în practici defectuoase. Nu se urmărește INFIEREA copiilor abandonați ci ținerea lor in sistem, cu consecințe grave afective asupra copiilor. Avem fete insărcinate la 15 ani și lipsa de INDRUMARE a celor care ies din sistem. Execuția Drumurilor nu este urmărită suficient și apar probleme grave după 3-4 ani (vezi Beclean -Figa). CE SE FACE BINE, PROFESIONIST, la Consiliul Județean BN? NIMIC . Astăzi am văzut bine cu toții că vicepreședinții trebuie să se pensioneze ,repede, dacă vor să o facă onorabil. Drumul județean dintre Blăjenii de Jos și cel de Sus e ras spre a se pune pe porțiuni mici asfalt, pentru limitarea vitezei excesive(idee bună), dar vicepreședinții nu știau nimic. Cu ce se ocupă dânșii? Păi la vârsta lor ar trebui să se ocupe de nepoți”, conchide Samuel Coman.

Așa cum era de așteptat, atacurile secretarului general al PNL BN la adresa lui Radu Moldovan au continuat pe tema cheltuielilor la secțiunea de dezvoltare: ” Cheltuielile secțiunii de dezvoltare ale Consiliului Județean sunt la 18% din cât şi-au propus , pe trimestrul 2 . Bugetul istoric trâmbițat de Radu Moldovan la începutul anului e varză . Anul trecut chelnerul Radu Moldovan a dus dezvoltarea județului la 18%, anul acesta e la 21%. În ritmul ăsta îi trebuie 33 de ani ca să ajungă la 100%, incompetentul”

Categoria: Administratie