Telciul și-a omagiat înaintașii participanți la 1 Decembrie 1918. Primarul Sever Mureșan a oferit elevilor de la Liceul Tehnologic tricouri cu însemnele Marii Uniri

Telciul și-a omagiat înaintașii participanți la 1 Decembrie 1918. Primarul Sever Mureșan a oferit elevilor de la Liceul Tehnologic tricouri cu însemnele Marii Uniri


Sala de festivități a primăriei comunei Telciu a fost joi la amiază, gazda unui eveniment organizat de elevii și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic. Asfel, în fața unei săli devenită neîncăpătoare, elevii de la această școală au prezentat un montaj dedicat evenimentului de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, fiind vizionate, tot odată, filmulețe tematice Centenatului. Nu au fost uitate cântecele patriotice, acestea fiind interpretate de un grup de elevi coordonat de profesorul de educație muzicală, Onișor Țăran, o evoluție frumoasă având și  Ansamblul de dansuri populare ”Sălăuța” al Liceului Tehnologic Telciu.

Un moment important din cadrul acestui eveniment a fost reprezentat de momentul când primarul Sever Mureșan a oferit, elevilor de la Liceul Tehnologic ,  din partea consiliului local al comunei Telciu, tricouri cu însemnele Marii Uniri.

În alocuțiunea sa, directorul Liceului Tehnologic  din Telciu, profesoara Domnica Homei, a punctat faptul că este necesar să ne cunboaștem trecutul, asta, pentru a gestiona corect prezentul: ” Suntem la ceas aniversar, într-un an centenar, iar acest fapt poate constitui un binecuvântat prilej de bucurie, de împlinire și satisfacție dar poate fi și un moment de analiză, de meditație și de reflecție…Ar trebui să ne punem câteva întrebări, la care să găsim răspunsuri și, mai ales, soluții. E necesar să ne cunoaștem foarte bine trecutul, să ne gestionăm corect prezentul și să anticipăm obiectiv viitorul nostru, al urmașilor noștri.  Acum, poate mai mult ca oricând, avem datoria sfântă de a prețui acest neam, avem obligația morală de a apăra și de a sluji această țară. Cred că e momentul să ne reîntoarcem la exemple, la modele, la oamenii drepți și onești pe care i-a avut această țară.    Evocându-i pe eroi, pomenindu-i pe martiri, cinstindu-i pe toți făuritorii Marii Uniri, să facem un pas înainte și să începem prin a ne respecta între noi înșine! Și, până una alta, să nu uităm să fim uniți, să fim OAMENI ai prezentului și ai viitorului!”.

Pentru că, zilele rămase până la Sărbărtorile dedicate Nașterii Domnului Isus Hristos, sunt tot mai puține, elevii de la Liceul Tehnologic, sub îndrumarea profesorului Onișor Țăran pregătesc un concert de colinde.

prof. Daniela Tomi

 

 

Categoria: EVENIMENT