TELCEANUL CRISTIAN GANEA, convocat la naţională

TELCEANUL CRISTIAN GANEA, convocat la naţională

Noul selecționer al României, Cosmin Contra, a anunțat lotul de jucători cu care va aborda partidele oficiale cu Kazahstan și Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Printre cei 27 de jucători convocați se numără și fotbalistul Viitorului, Cristian Ganea. Din lot mai fac parte și alți patru fotbaliști care au evoluat în trecut pentru FC Viitorul: Răzvan Marin (Standard Liege), Mihai Bălașa (FCSB), Romario Benzar (FCSB) și Alexandru Băluță (CSU Craiova).
Partida România – Kazahstan este programată pe 5 octombrie (ora 21.45) pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, în timp ce meciul Danemarca – România se va disputa pe 8 octombrie (ora 19.00) la Copenhaga.

Ganea are 25 de ani şi pănă să ajungă fotbalist de naţională, unde a debutat în partida amicală cu Chile, a avut de tras. Originar din Telciu, la 40 km de Bistriţa Năsăud, Cristi s-a apucat să bată mingea din „vina“ tatălui, fost jucător de ligă a doua la U Cluj. La 9 ani jumătate deja la uşa părintească bătea prima ofertă, de la Inter Viişoara. „Ai mei au acceptat. Patronul clubului avea gânduri mari, dorea să ajungă în B cu o echipă necunoscută. Şi încerca să strângă tot ce era mai bun în judeţ la toate categoriile de vârstă pentru că era un proiect pe termen lung“, povestea Ganea într-un interviu.  Aşa au apărut şi primele trofee ale carierei: „La 11 ani, la  turneul Gheorghe Ola, cu vârsta de 91, eu eram 92 – am luat locul 1 pe ţară. Anul următor am luat şi titlul, şi cel mai bun jucător şi golgheter. În finală mai aveam trei goluri de recuperat ca să ies golgheter: îi făcuseră diploma deja celui care era pe primul loc şi am dat trei goluri şi i-au rupt-o“.

Categoria: Sport