TAXA DE SALUBRIZARE ÎN FUNCŢIE DE VENITUL FIECĂRUI BISTRIŢEAN

TAXA DE SALUBRIZARE  ÎN FUNCŢIE DE VENITUL FIECĂRUI BISTRIŢEAN

Liderul liberal bistriţean Ioan Turc propune ca taxa de salubrizare să fie aplicată în funcţie de veniturile fiecărei persoane, iar subvenţia să fie alocată doar bistriţenilor care chiar au nevoie de ea. „ Trebuie să gândim foarte bine această subvenţie care seamănă a cadou electoral”, a conchis Turc.

Preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc, a sugerat astăzi Executivului primăriei Bistriţa să calculeze taxa de salubrizare în funcţie de veniturile fiecărui membru de familie: ” Nu cred că trebuie să fim egalitarişti cu această formă de protecţie, pentru că atunci îşi pierde destinaţia, raţiunea pentru care a fost gândită.  Criteriul teritorial pe care-l are în vedere Primăria Bistriţa atunci când discută despre cartierele aparţinătoare este aleatoriu. Cu certitudine există în Bistriţa oameni care nu au nevoie de subvenţie pentru serviciul de salubritate, după cum există oameni care nu au nevoie de această subvenţie în localităţile aparţinătoare”, spune Turc.

DESPRE SUBVENŢIE: „Subvenţia este o formă de protecţie pe care statul o face pentru persoanele care au nevoie efectivă de acea protecţie. Subvenţia nu se alocă pe criteriul teritorial, subvenţia nu trebuie să se aloce pe un criteriu aleatoriu cum este numărul persoanelor care compun o familie. Eu cred că cel mai important criteriu pentru care trebuie alocată o subvenţie este venitul per membru de familie. Recomand Primăriei Bistriţa ca acest criteriu să-l aibă în vedere atunci când, din banii contribuabililor, din taxele şi impozitele pe care le colectează vine şi protejează o anumită categorie de cetăţeni”

În ultima şedinţă de consiliu municipal, aleşii bistriţenilor au stabilit o taxă de salubrizare în valoare de 6,6 lei, restul de 3,3 lei până la 9,9 lei urmând să fie subvenţionaţi de la bugetul public al Bistriţei.

Categoria: Politica Locala