Taxa de salubrizare a fost adoptată de consilierii municipali. Află ce modificare importantă a suferit proiectul?

Taxa de salubrizare a fost adoptată de consilierii municipali. Află ce modificare importantă a suferit proiectul?

Consilierii municipali au votat în cadrul şedinţei ordinare de joi seara, modificarea hotărârii din 1 septembrie privind aprobarea instituirii taxei speciale de salubrizare în Bistrița, pentru persoanele fizice, însă proiectului de hotărâre iniţial i-a fost adusă o modificare extrem de importantă..

Concret, a fost aprobată subvenția de 3,3 lei/lună/persoană, reprezentând diferența dintre tariful nou (9,9 lei/persoană/lună) și cel vechi (6,6 lei/persoană/lună). Modificarea face referire la taxa de salubrizare pe care ar trebui să o plătească cetățenii din localitățile componente (Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița) dar şi familiilor formate din mai mult de 4 (patru) membri.

Ce spunea proiectul iniţial?

Prin hotărâre de CL a fost stabilita o taxă de salubrizare în sarcina persoanelor fizice din municipiul Bistrița în cuantum de 9,9 lei/persoană/lună. Cuantumul ridicat al acestei taxe impune subvenționarea parțială a acesteia din bugetul local al municipiului Bistrița pentru cetățenii cu domiciliul în municipiul Bistrița. Subvenția reprezintă diferența dintre tariful nou (9,9 lei/persoană/lună) și cel vechi (6,6 lei/persoană/lună), si este de 3,3 lei/lună/persoană. De subvenționarea parțială a taxei de salubrizare nu vor beneficia si cetățenii din localitățile componente (Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița), care vor plăti o taxă de 3 lei/persoană/lună. De asemenea, în cazul familiilor formate din mai mult de 4 (patru) membri, taxa se aplică pentru un număr de maxim 4 persoane”

Care este modificarea adusă?

Prevederile conform cărora cetățenii din localitățile componente Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir și Slătinița plătesc doar 3 lei/persoană/lună (deci nu beneficiază de subvenții) și faptul că în cazul familiilor formate din mai mult patru membri taxa se aplică pentru un număr de maxim 4 persoane nu au mai fost aprobate, a căuut. Potrivit primarului Ovidiu Creţu, prevederile respective ar putea face parte dintr-un proiect viitor, deoarece încă nu au venit toate răspunsurile și documentele necesare de la ADI Deșeuri.

Categoria: EVENIMENT