TĂŞULEASA SOCIAL: Raport de cursa – Ziua 2

TĂŞULEASA SOCIAL: Raport de cursa – Ziua 2

Ca sa fie clara treaba, incep cu mesajul lui Tibi :
„E ok acum, sint minus 22-26 grade, nu e frig ….”
Etapa a doua s-a desfasurat exact conform planului: a plecat dimineata din punctul de control numarul 2 si a profitat de lumina soarelui pentru a parcurge o distanta cit mai mare pe o vreme … calda … zice el (-22 -26 grade).
Temperaturile nu scad foarte mult noaptea, de obicei ajung in zona -30 -38 grade, insa vintul puternic accentueaza dramatic senzatia de frig, ajungind frecvent la un „real feel” de -40 – 50 grade. Pe masura ce inainteaza spre nord, aceste temperaturi vor scadea si mai mult. Anul trecut s-a ajuns la -62 grade, dar au fost si ani in care s-a coborit mai jos, intr-un an chiar pina la -92 grade.
Tibi a reusit sa mentina o viteza foarte buna, astfel incit ajunge tot primul in punctul de control numarul 3, la miezul noptii, cu 3 ore mai rapid decit anul trecut.
Aici isi schimba hainele, maninca si doarme o ora jumatate, dupa care pleaca mai departe in cea de a patra etapa.
Inca de la startul cursei Tibi este urmarit de un grup foarte compact format din 3 concurenti : Scott Donatelli, Roddy si Greg Roadley. Acestia ajung in CP3 cu o intirziere de 3-4 ore fata de Tibi.
Acum, tirziu in noapte, Tibi mai are de parcurs sub 10km pina la CP4, iar distanta dintre el si urmaritorii lui a crescut foarte mult.
Al doilea este canadianul Scott Donatelli, cu 35km in urma lui, deci cu o diferenta de timp de 8-9 ore.
Al patrulea este Roddy, la 10 ore in urma lui Tibi, iar undeva intre cei doi este si Greg Roadley, nu stim precis distanta, cert este ca si el este un urma lui Tibi cu 8-10 ore.
Dupa ce se va odihni in punctul de control numarul 4, speram sa ne poata suna si sa va dam informatii proaspete legate de starea lui fizica si de spirit.
Dupa cit de rapid se deplaseaza, se pare ca totul este ok.
Tibi stie de nebunia din tara, si de fiecare data cind vorbim cu el ne roaga sa va transmitem imbratisari, pe care noi, cu drag, vi le oferim. Are pus pe sanie steagul Romaniei, ca sa-i tina de cald.
O zi minunata va dorim !

Categoria: EVENIMENT