Târlişua are un nou cetăţean de onoare: Radu Moldovan. Întemeietorul Dimex 2000 Company, Ioan Scurtu a primit o diplomă de merit

Târlişua are un nou cetăţean de onoare: Radu Moldovan. Întemeietorul Dimex 2000 Company, Ioan Scurtu a primit o diplomă de merit

„Felicit Dimex 2000 Company care, ca de fiecare dată – sper să le ţină Dumnezeu năravul – ne-a obişnuit cu lucrări de calitate”- Radu Moldovan.

Inaugurarea modernizatului DJ 171, drum care face legătura între DN 17 , Uriu-Căianu Mic-Spermezeu- Târlişua şi judeţul Maramureş, a fost un bun prilej pentru primarul comunei Târlişua de-a oferi diplome de merit dar şi un titlu de cetăţean de onoare, acesta revenind preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan. De asemenea, o diplomă de merit a primit întemeietorul grupului Dimex 2000 Company, Ioan Scurtu, pentru rapiditatea şi calitatea lucrărilor executate pe DJ 171 şi, nu în ultimul rând, o altă distincţie a primit preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

Radu Moldovan: „E un nou moment de bucurie pentru mine şi pentru colegii mei şi, în mod special, pentru locuitorii acestei văi minunate, care nu cu mulţi ani în urmă a fost şi încercată foarte greu cu acele inundaţii care au produs foarte multe pagube, inclusiv pierderi de vieţi omeneşti. Mă bucur foarte mult că împreună cu colegii de la Consiliul Judeţean, cu sprijinul Guvernului României, am reuşit să modernizăm acest drum care cred că nu întâmplător s-a finalizat în acest an special, în Anul Centenarului. De asemenea, pe această cale aş vrea să-i mulţumesc colegului meu, preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, că a făcut şi el eforturi ca din deal până în Suciu de Sus, să fie şi acei kilometri modernizaţi şi să avem o legătură scurtată, către Târgu Lăpuş. Ştiţi că înainte se mergea doar pe la Dej, roată. În momentul de faţă, o altă axă de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud, o legătură istorică cu judeţul frate şi prieten Maramureş este inaugurată”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

Despre DJ 171

Prima parte a investiţiei a fost făcută cu fonduri proprii de Consiliul Judeţean, aproximativ 11,5 milioane lei, iar a doua parte, cu foarte multe lucrări de stabilizare a terenului, lucrări care au fost mai costisitoare, în valoare de 37 milioane lei, pe 11,2 km. Lungimea totală a drumului reabilitat şi modernizat din Uriu până la limită de judeţ este de aproximativ 40 km, valoarea totală 48,4 milioane lei, aproximativ 10,5 milioane euro. Finanţarea este mixtă – Consiliul Judeţean – Guvernul României, iar vestea foarte bună este că acest drum a fost prins şi în proiectele retrispective şi toţi aceşti bani îi vom recupera de la Uniunea Europeană”, a spus Radu Moldovan.

 Prefectul Ovidiu Frenţ: „Lucrarea este pusă în valoare şi economic, dar şi turistic, pentru că este o zonă foarte frumoasă a judeţului nostru. E una din zonele cele mai frumoase, care a rămas, poate şi din cauza izolării, o zonă în care se păstrează tradiţiile, după cum vedeţi, şi casele şi oamenii încă mai păstrează tradiţiile vii şi e păcat să nu le punem în valoare şi să le facem cunoscute. Îl avem şi pe domnul secretar de stat Pugna de pe această vale, şi el este foarte încântat. Vreau să-i felicit pe toţi. Iată că, PNDL-ul, cu efortul Consiliului Judeţean, îşi arată din nou roadele şi s-a dovedit o reţetă foarte bună pentru judeţul nostru. Felicitări constructorului!”, a precizat prefectul Ovidiu Frenţ.

Categoria: EVENIMENT