Târgul Mare al Bistriţei, organizat în comun de municipalitate şi Consiliul Judeţean. Află ce costuri implică?

Târgul Mare al Bistriţei, organizat în comun de municipalitate şi Consiliul Judeţean. Află ce costuri implică?

2017 poate fi considerat un an important pentru organizarea marii sărbători a municipiului Bistriţa. În acest context, primarul Ovidiu Teodor Creţu şi preşedintele Radu Moldovan au susţinut astăzi o conferinţă de presă comună în care au anunţat programul Târgului Mare al Bistriţei. La întâlnirea cu presa au participat şi Gavril Ţărmure, manager la Centrul Judeţean pentru Cultură şi Dorel Cosma, managaer la Centrul Cultural Municipal.

 

OVIDIU CREŢU: “Vom face din Târgul Mare un eveniment important, de rezonanţă regională şi naţională. Programul pentru perioada 19-27 august vorbeşte de la sine prin numele care sunt cuprinse. (…)  Ca perspectivă, anunţasem că intenţia noastră este ca acest Târg să se desfăşoare pe parcursul a două săptămâni, aşa cum a fost el originar din 1353. Începând de anul viitor, vom deschide Târgul de Sfântă Mărie, în 15 august, şi va ţine două săptămâni. Vreau să mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean pentru că a acceptat ideea de a merge împreună într-un eveniment important”.

RADU MOLDOVAN: . „Am analizat acest subiect, mi nu-mi place să organizez evenimente la concurs cu cineva sau fiecare separat. Cred că e un gest de normalitate ca şi Consiliul Judeţean să participe la un astfel de eveniment. Urmează ca în şedinţa din iunie să mergem în faţa Consiliului Judeţean cu un protocol de colaborare pe o durată mai lungă pentru acest eveniment. (…) Mi-am dorit ca acest eveniment foarte important, care se poate transforma într-un festival, să fie un moment de atracţie turistică pe perioada verii, un eveniment de cea mai înaltă calitate, cu artişti de primă mână ca să trezească un interes cât mai mare pentru locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud, în primul rând, dar de ce nu şi pentru turişti din ţară sau din străinătate”.

Potrivit primarului Ovidiu Creţu, municipalitatea a alocat iniţial un buget de 450.000 lei, la care se adaugă o sumă de 420.000 lei, repartizaţi pentru un concert simfonic de genul „Ştefan Pop şi prietenii”, care nu a mai putut fi organizat pentru că sumele necesare sunt şi de zece ori mai mari (Andreea Bocceli sau Placido Domingo au un onoratiu minim de 500.000 euro).  Consiliul Judeţean va finanţa cu suma de 400.000 lei.

 

Categoria: Administratie