Târgul din Chiochiș va fi modernizat. Până în 2020, pe locul vechiului iarmaroc de toamnă vor apărea hale și spații acoperite

Târgul din Chiochiș va fi modernizat. Până în 2020, pe locul vechiului iarmaroc de toamnă vor apărea hale și spații acoperite


Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași a anunțat faptul că vechiul târg al văii Meleșului, eveniment agrar care se organizează aici de 400 de ani, va fi modernizat. Silași spune că proiectul vizează amenajarea unei piețe agroalimentare de nivel european, acoperită dar și unui spațiu reabilitat din toate punctele de vedere pentru târgul de animale.

” Este vorba de un proiect comun al primăriei Chiochiș și al cooperativei  Zestrea pentru a reda văii Meleșului, sătenilor de aici dar și din comunele apropiate nouă, aici vorbind de Matei, Lechința, Budești, Țaga, Buza, Sînmartin, acea strălucire a târgurilor de altădată. Nu știm încă nici costurile estimative, dar știm ce avem de făcut. Târgul mare al Chiochișului are o vechime de 400 de ani, dar acum e timpul să amenajăm acolo ceva special, ceva care va aduce Europa pe prispa țăranilor de pe valea Meleșului”, a explicat Vasile Silași.

În ceea ce privește fabrica de peleți de la Bozieș, Vasile Silași a confirmat faptul că, cel mai sigur, producția va începe la toamnă.

Categoria: EVENIMENT