Târgul de Carte pentru Copii şi Adolescenţi COŞBOOK şi-a deschis porţile

Târgul de Carte pentru Copii şi Adolescenţi COŞBOOK şi-a deschis porţile

Preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, şefa PSD Bistriţa, Doina Pană şi inspectorul general al ISJ, Camelia Tabără, au luat astăzi parte la deschiderea Târgului de Carte pentru Copii şi Adolescenţi COŞBOOK.

RADU MOLDOVAN: “Astăzi am avut bucuria să particip la Lansarea ”Târgului de carte pentru copii și adolescenți – ”Coșbook”.

Mă buur mult că foarte mulți tineri și copii sunt prezenți la acest târg și descoperă prin intermediul Bibliotecii Județene o alternativă la internet și TV.

Fără a spune cuvinte mari vreau să amintesc un citat al fostului Președinte American Thomas Jefferson: “Cărţile constituie un capital. O carte din bibliotecă ţine la fel de mult ca o casă, pentru sute de ani. De aceea nu este un simplu articol de consum, ci un capital, şi de cele mai multe ori, în cazul oamenilor care sunt la început în viaţă, este singurul lor capital.”

Noi, Consiliul Județean, am înțeles importanța și rolul culturii în comunitatea noastră și susținem infrastructura culturală nu doar declarativ, ci cu fapte concrete.
În urmă cu două luni am inaugurat noul corp al Bibliotecii Județene care cuprinde: O sală de lectură care poartă numele ”Liviu Rebreanu”, Sala de conferințe ”Gavril Scridon”, ”Mediateca” – Încăpere dintr-o bibliotecă în care sunt păstrate mijloace audiovizuale (CD-uri, DVD-uri, Filme, biblionet – calculatoare pt cititori).

În ultimii 4 ani, investiția Consiliului Județean în cultura județului Bistrița-Năsăud a fost de circa 5,6 milioane de euro (Centrul Cultural Dacia, Modernizarea Complexului Muzeal, secția Bistrița, Reabilitarea Clădirii Casa Argintarului, alocarea Bibliotecii Județeane a uneia dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din județul Bistrița-Năsăud și modernizarea a 21 de cămine culturale).

De asemenea, în curând vom lansa proiectul ”BiblioBuz” prin care cele mai noi cărți vor ajunge prin intermediul acestui proiect în cele mai îndepărtate localități ale județului.

Categoria: EVENIMENT