Tabăra Națională de Robotică a debutat la Beclean. Primarul Nicolae Moldovan își dorește un ”smart city”

Tabăra Națională de Robotică a debutat la Beclean. Primarul Nicolae Moldovan își dorește un ”smart city”


Orașul Beclean găzduiește în perioada 2-8 iulie  Tabăra Națională de Robotică, în orașul de pe malurile Someșului Mare fiind prezenți cei mai buni elevi de liceu pasionați de tehnologia, proiectarea și fabricarea roboților.

Invitat să ia cuvântul la deschiderea taberei, primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a subliniat faptul că Tabăra Națională De Robotică este  cea mai valoroasă tabără care poate fi acum la Beclean.

Nicolae Moldovan: Prezența aici în perioada 2-8 Iulie a celor mai buni elevi de liceu pasionați de tehnologia, proiectarea și fabricarea roboților nu face altceva decât să ne confirme faptul că orașul nostru poate trece deja la următorul nivel, cel de „smart city”. Am credința că toate proiectele pe care le gândim pentru dezvoltarea Becleanului (pe partea de mobilitate urbană sau conectarea la tehnologiile actuale) în următorii ani se vor putea implementa cu brio pentru că tinerii de azi pot contribui concret la crearea unor asemenea proiecte pentru toată România”, a punctat edilul Becleanului.

Așa cum era de așteptat, primarul Nicolae Moldovan le-a explicat oaspeților, elevi și profesori, veniți din întreaga țară, de proiectele în valoare de peste 30 de milioane de euro pe care le derulează administrația beclenară:

” Vă felicit în primul rând pe voi, dar și pe părinții sau profesorii care vă dau tot suportul lor. Cea mai bună resursă umană sunteți doar voi, tinerii cu potențial, și vă promit că noi aici de la Beclean o să facem cumva să vă dăm motive să nu plecați peste hotare, să rămâneți acasă. Împreună cu administrația publică locală avem intenția de a derula în următorii ani proiecte în valoare totală de 30 milioane de euro, în mare parte bani europeni, destinați dezvoltării orașului pe partea de tehnologie. Ne dorim să avem un oraș deștept și pentru asta avem nevoie și de sprijinul vostru, de mintea și de munca voastră, a tinerilor de azi. Este o cinste pentru noi faptul că vă aflați cu toții acum în orașul nostru. Vă mulțumim pentru încredere și vă dorim să aveți o ședere plăcută în prima Tabără Națională de Robotică, desfășurată la Beclean!”, a conchis Nicolae Moldovan.  

  • Reamintim că: În perioada 2-8 iulie, 24 de echipe de elevi și profesori  din Cluj, Bucureşti, Galaţi, Braşov, Hunedoara, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Târgu Jiu, Alba Iulia, Ploieşti, Craiova, Jimbolia, Petrila participă la Tabăra Națională de Robotică. Practic, la Beclean sunt programate workshop-uri, expoziții cu roboți dar și excursii în împrejurimile orașului de pe malurile Someșului Mare.

 

 

 

Categoria: EVENIMENT