Sute de bistriţeni au manifestat pentru VIAŢĂ

Sute de bistriţeni au manifestat pentru VIAŢĂ

Sute de bistriţeni tineri, părinţi, copii şi adulţi, au participat la Marșul pentru viață, sâmbătă, în curtea Protopopiatului Ortodox, pentru a promova cel mai mare dar oferit omului: VIAŢA!
Tema Marşului pentru viaţă 2018 a fost pusă sub genericul: O lume pentru viaţă! Dinn Curtea Protopopiatului Ortodox, s-a plecat pe traseul: Pietonalul Liviu Rebreanu, Strada Gheorghe Şincai, Bulevardul Independenţei, până la Biserica Sfânta Ana de la Big, unde s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru toţi pruncii nenăscuţi.
„Pentru a oferi o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, organizăm şi anul acesta Marşul pentru viaţă, care se află la a cincea ediţie în municipiul Bistriţa. O noutate şi o bucurie pentru noi, ca organizatori, este că acum ni se alătură toate confesiunile din oraşul nostru, conştinetizând faptul că toţi suntem responsabili pentru viaţă. Potrivit învățăturii creștine, viața este cel mai mare dar al lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei persoane (fiinţe) nevinovate care nu se poate apăra. Literatura medicală a dovedit faptul că omul este viu din momentul concepției, adică din secunda în care prima celulă a trupului uman se formează, acea celulă poartă în sine demnitatea umană și dreptul inalienabil la viață” spune pr. dr. Ioan Marius PINTICAN, Președinte Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.
„Un marș simbolic, pentru a susține o cauză nobilă. Dar de la Bunul Dumnezeu, viața, dupa învățătura Bisericii, este valoarea supremă a omului pe pământ, fiindcă ea este suportul tuturor celorlalte valori, pentru că omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dreptul la viață, îl căpătăm de la Bunul Dumnezeu încă din momentul concepției. Tocmai de aceea este important ca mamele aflate în impas, abandonate de familie, să fie sprijinite, pentru ca decizia lor să fie una pe care nu o vor regreta niciodată. Rolul acestui marș este de a trezi conștiințele adormite, de a sensibiliza oamenii în privința adevăratelor valori după care ar trebui să ne ghidăm în întreaga noastră existență. Bunul Dumnezeu să ne ajute și să ne îndrume pe toți în deciziile pe care trebuie să le luăm” a spus viceprimarul Cristian Niculae, prezent la marş.

Categoria: EVENIMENT