Cu un leadership contestat – PNL BN aşteaptă alegerile interne din februarie 2017

Cu un leadership contestat – PNL  BN aşteaptă alegerile interne din februarie 2017

Cu rezultate obţinute peste cele ale PNL la nivel naţional, liberalii bistriţeni nu se pot lăuda cu cele peste 24% obţinute , deoarece organizaţia judeţeană a PNL va fi reprezentată în Parlament doar de un singur deputat, Robert Sighiartău şi nici un singur senator. Asta, după ce în urmă cu aproape 4 ani, PNL avea 4 reprezentanţi în Parlament: deputaţii Ioan Oltean şi Stelian Dolha şi senatorii Cristian Florian şi Dorin Dobra.

La nici o săptămână de la aflarea rezultatelor obţinute la alegeri, PNL se găseşte într-o criză majoră, una cât se poate de evidentă în zona leadershipului.

Nici la BN lucrurile nu sunt tocmai clare, chiar dacă aici pare să fie ceva mai multă linişte ca în alte filiale, iar prima şedinţă post-alegeri a adus cu sine şi primele conflicte. Concret, la şedinţa de vineri, 16 decembrie, Stelian Dolha, Diana Morar şi Ioan Peteleu au cerut o nouă conducere interimară, asta până la conferinţa de alegeri din februarie 2017.

Faptul este confirmat de fostul deputat şi preşedinte al PNL BN, Stelian Dolha care a scrisa următoarele pe pagina sa de facebook:

În PNL-ul vechi a existat întotdeauna o cutumă: dacă nu-ți îndeplinești obiectivul, pleci.
În noul PNL se pare că poți spune că un scor prost este unul istoric și nimeni nu se supără.
Cum să afirmi că ai avut succes ca partid, când PNL are acum în județ un singur parlamentar în loc de patru, la fel cu partidele care au făcut 5 % sau chiar mai puțin? A fost un obiectiv pe care președintelele interimar și biroul județean pe care a avut dreptul să-l formeze așa cum și-a dorit, și l-a fixat singur: trei parlamentari și 33%. Acum oricine altcineva sau altceva e vinovat de acest scor, mai puțin el.
Am atras atenția public că nu e în regulă ce se întâmplă încă de când s-au hotărât listele pentru parlamentare. Era clar de atunci că impunerea unor candidați care aveau în orice sondaj procente în marja de eroare nu va aduce nimic bun. Am cerut criterii. Nimic. Am cerut sondaje care să arate cum ”se lipesc” acești candidați de electorat. Tot nimic. Am scris scrisori deschise. Mi s-a spus că destabilizez partidul.
Vineri seara în prima ședință post alegeri le-am spus colegilor că trebuie să punem piciorul în prag. Că nu se mai poate așa, că partidul e în cădere liberă. Așa că e important să ne întoarcem la baza lui, și să-l reformăm din temelii. Și primul lucru cu care trebuie să începem este o conducere interimară care să organizeze alegerile interne de anul viitor și care să se asigure că grupurile de interese și tătucii nu vor mai funcționa în acest partid. Răspunsul a fost tăcerea. Sau eventual acuze. Acesta nu este partidul meu, cel pentru care m-am bătut de când mă știu în politică. Și în care libertatea de opinie, deciziile curajoase, efortul comun a contat mai mult decât orice interes mărunt.

Categoria: Politica