Structura 3 din UM 0289, revine sau doar s-a relocat? Prietenii ştiu de ce…

Structura 3 din UM 0289, revine sau doar s-a relocat? Prietenii ştiu de ce…

Aseară la emisiunea lui Silviu Mănăstire , Orcan şi Ohanesian au reluat o mai veche discuţie despre  la UM 0289- Structura 3  din cadrul SRI. Nu trebuie uitat că o asemenea structură a avut un compartiment de lucru şi în cadrul SRI BN.

Ce este Structura 3?

Presa centrală a semnalat în ultimii 10 ani, numeroase operațiuni de monitorizare și demonizare a adversarilor politici, nimic altceva decât acțiuni de poliție politică realizate de SRI prin interceptări ilegale de convorbiri telefonice sau ambientale, filaj, verificarea afacerilor și a partenerilor de afaceri, monitorizarea conexiunilor cu politicieni, afaceriști sau jurnaliști. Din păcate, dezbaterea publică despre protocoalele secrete folosite de instituțiile de forță pentru hăituirea anumitor persoane ocolește analiza metodelor, procedurilor, structurilor, ordinelor interne folosite fără niciun fel de control parlamentar sau, aflăm mai nou, neaprobate de CSAT.

Anaconda 2 gestiona poliția politică

În anul 2012, Cotidianul.ro publica o scrisoare primită la redacție care dezvăluia că angajații UM 0289 din cadrul SRI erau forțați să realizeze materiale de presă cu caracter tendențios și compromițător despre adversarii politici ai fostului președinte Traian Băsescu. Ordinele ilegale erau puse în practică cu ajutorul generalului Emilia-Cristina Posastiuc, un fel de Anaconda 2 în SRI, comandantul Centrului pentru Surse Deschise care poartă indicativul UM 0289. Trei ani mai târziu, în 5 februarie 2015, într-un interviu publicat de ziarul Bursa, fostul senator Valer Marian dezvăluia că Florian Coldea a emis ordin ilegal privind monitorizarea tuturor politicienilor importanţi, operaţiuni efectuate de Structura 3 din cadrul aceleiași unități.

Ce spune  SENTINȚA NR. 6 din Ședința publică din data de 19 ianuarie 2015:

Prin cererea înregistrată pe rolul Curții de Apel Ploiești – Secția aII-a Civilă, de contencios Administrativ și Fiscal, reclamantul D. D., în contradictoriu cu pârâții S. R. de Informații, U.M 0289 București
reprezentată de S.R.I. și U.M. 0735 Ploiești, a solicitat instanței:
(i)-Să oblige S.R.I. să desființeze Structura 3 din cadrul U.M. 0289 București (aparținând S.R.I.), ca
urmare a faptului că activitățile profesionale desfășurate de respectiva entitate sunt excedentare cadrului legal.

Vom reveni.

Categoria: SERVICII SECRETE