STELIAN DOLHA: PNL BN datorează cotizaţia la Bucureşti pe 3 sau 4 luni. Află cât este aceasta

STELIAN DOLHA: PNL BN datorează cotizaţia la Bucureşti pe 3 sau 4 luni. Află cât este aceasta

Secretarul General al PNL Ilie Bolojan a declarat ca neachitarea cotizatiilor de partid de catre membrii PNL va atrage dupa sine sanctiuni, anume pierderea unor drepturi, lucru care deja s-a intamplat le sedinta BPN de luni, cand aproximativ 30% dintre liderii PNL nu au avut drept de vot.

Contactat telefonic, co-preşedintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha a vorbit şi despre datoriile pe care le are organizaţia judeţeană faţă de “bugetul” partidului: „ Nu avem datorii personale, dar, datorăm celor de la Bucureşti, cotizaţia PNL BN pe 3 sau 4 luni, suma datorată fiind una medie, organizaţia noastră situându-se între primele 20 organizaţii pe ţară.Oricum, începând cu data de 1 ianuarie, cotizaţia pe care organizaţiile judeţene o trimite la Bucureşti a fost redusă de la 9 la 7 mii de lei”.
„Un partid politic e o organizatie care trebuie sa functioneze, inclusiv din punct de vedere financiar. Pentru a-si achita restantele din vechile campanii electorale, pentru a suporta cheltuielile de intretinere la sedii si asa mai departe. In acest sens s-a stabilit o contributie pe care fiecare filiala judeteana trebuie sa o asigure pentru a asigura functionarea normala si conform prevederilor statutare, una din obligatiile membrilor PNL si a responsabililor de organizatie este aceea de a avea cotizatia acitata la timp. Neachitarea acestei cotizatii presupune inclusiv pierderea unor drepturi, implicit cele de a lua decizii in organismele centrale. Aceasta decizie a fost pusa in practica, va fi o decizie curent aplicata in fiecare sedita, astfel incat sa existe inclusiv o disciplina si din acest punct de vedere”, a precizat Bolojan.
Datoriile PNL ii preseaza pe liberali sa ia aceste masuri, care secretarul general asigura ca nu vor impiedica buna desfasurare a sedintelor de partid si luarea unor decizii.
„Sunt sentinte judecatoresti care sunt emise legate de datoriile de la fostele campanii electorale pe care le achitam luna de luna, iar PNL va aduce la zi aceste restante printr-o disciplina financiara interna. Veti vedea ca treptat lucrurile vor intra intr-o normalitate”, a spus Bolojan.
„O sa vedeti ca lucrurile s-au imbunatatit radical de saptamana trecuta pana acum. O sa vedeti ca o sa fie foarte putini saptamana viitoare in situatia asta”, a completat co-presedintele PNL Vasile Blaga.

Categoria: Politica