STELIAN DOLHA: Da, voi vota pentru încuviinţarea arestării

STELIAN DOLHA: Da, voi vota pentru încuviinţarea arestării

Co-preşedintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha a confirmat astăzi că va vota pentru încuviinţarea arestării lui Ioan Oltean.

„Da, voi vota pentru încuviinţarea arestării, aceasta este poziţia Partidului Naţional Liberal, şi asta nu numai în cazul lui Ioan Oltean. Şi Ioan Oltean ar fi făcut la fel, pentru că este o decizie a PNL. Nu o fac uşor, dar v-am spus şi cazul colegului de bancă, Mircea Roşca, iar în momentul în care s-a cerut arestarea lui, am votat şi atunci „pentru”, pentru că este o decizie a partidului pe care orice liberal o respectă. Să fie foarte clar”.

 

 

 

„Statutul Partidului Naţional Liberal prevede, în patru puncte: dacă este arestat sau trimis în judecată, orice membru al PNL este suspendat din funcţiile de conducere pe perioada arestului; dacă este trimis în judecată în prima instanţă, îşi pierde funcţia politică, dar rămâne membru PNL; dacă este condamnat în primă instanţă, îşi pierde calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal; dacă este condamnat definitiv este exclus. Este Statutul PNL şi pentru niciun alt membru nu este altfel, aceste criterii sunt aplicate pentru oricine.

Justiţia trebuie să-şi facă treaba şi nimeni nu este mai presus de lege, am spus-o întotdeauna şi cred în asta, şi o să susţin asta. Este şi poziţia Partidului Naţional Liberal, dar trebuie să spunem că fiecare beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până când o instanţă judecătorească nu vine cu acea decizie definitivă. În momentul în care se vine cu decizia definitivă, atunci lucrurile se schimbă radical, se poate lua o poziţie.

 

Categoria: Politica Locala