Stelian Dolha: Alegerile anticipate, o variantă agreată de PNL

Stelian Dolha: Alegerile anticipate,  o variantă agreată de PNL

Copreşedintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha  a declarat, miercuri, după demisia Cabinetului Ponta, că PNL cere alegeri anticipate printr-un acord politic.

În replică, liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că PSD nu vrea un scrutin înainte de termen, social-democraţii urmând să vină în faţa şefului statului cu o propunere pentru un guvern stabil, în condiţiile în care actuala coaliţie are încă majoritate în Parlament.

„PNL a înţeles foarte clar un lucru – că manifestarea de aseară la care au participat zecile de cetăţeni români este o manifestare împotriva neglijenţei, aroganţei şi corupţiei din administraţia publică centrală sau locală. Este categoric un avertisment puternic pe care cetăţenii din România îl dau clasei politice în ansamblul ei. Nu cred că este o surpriză pentru nimeni că, astăzi, PNL solicită alegeri anticipate. Solicităm asta încă din ianuarie 2015, de la începutul anului. (…) Credem că astăzi cel mai rezonabil lucru, cel mai echilibrat şi cel care vine în aşteptarea societăţii civile nu este altceva decât soluţia alegerilor anticipate printr-un acord politic”, a spus Dolha.

Potrivit celor spuse de Stelian Dolha, la anticipate se poate ajunge şi prin dizolvarea Parlamentului, după ce acesta va respinge de două ori consecutiv propunerile pentru Guvern.