vineri, aprilie 3, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  STELIAN DOLHA acuză ROMSILVA de lipsă de transparenţă

  Must Read

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

   

   

  După ce câteva mii de angajați ai Romsilva speriați de eventualitatea unei disponibilizări colective au ieșit în stradă pentru a cere explicații, comisia i-a rechemat la discuții pe reprezentanții Regiei Pădurii, dar mai ales pe conducătorii Ministerului Mediului.

   

  Protestul vine la o lună după cel al forestierilor disperați că-și închid micile fabrici după blocarea licitațiilor cauzată de ridicarea exagerată a prețurilor de pornire de către Romsilva. HG 924 care stabilește regulamentul de vânzare a masei lemnoase, aflat la originea acestei situații explozive este în curs de modificare după mai multe runde de discuții în comisia de agricultură. Reprezentanții ministerului au susținut la această ultimă dezbatere că deja piața licitațiilor s-a deblocat, după ce au modificat alături de Romsilva situația noilor prețuri și că primele licitații s-ar fi organizat în 29 februarie. Ei spun însă că până la finele lunii martie nu pot finaliza HG-ul deoarece mai sunt multe probleme nelămurite cu Consiliul Concurenței, dar și câteva articole greu de armonizat cu codul silvic. Cei de la minister au declarat și că nu vor exista disponibilizarile de care se tem angajații și că la mijloc ar fi fost o situație întreținută artificial, dar și cauzată de lipsa de transparență a regiei.

  Pentru că lipsa de comunicare a generat atât de multe probleme, dar și pentru că unii colegi deputați și-au exprimat temerea că piața nu se va debloca mai repede de un an le-am cerut celor de la minister să comunice fiecare pas pe care-l fac, inclusiv cu modificarea rapidă a HG 924. Pentru că altfel ne trezim că într-un an mai rămân pe piață doar cei mastodonți care exploatează masă lemnoasă, firme europene, însă fără firmele românești, mici și mijlocii, care se zbat să reziste pe piață.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Decesul numărul 4 în BN: Este sau nu este? Vezi ce s-a întâmplat la Teaca

  Un deces 4 este nu este anunțat oficial dar confirmat din mai multe surse. E vorba de un bărbat de 59 de ani...

  Doina Pană: Deputaţii PNL s-au opus unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor

  Deputaţii PNL s-au opus vineri unor proiecte susţinute de toate partidele, în plenul Camerei Deputaţilor, a afirmat deputata PSD Doina Pană.

  Ionuț Simionca, PMP: Astăzi am întins o plasă de siguranță pentru cei afectați economic de pandemia COVID-19

  Măsurile de protejare economică a populației și a firmelor pe care le-am susținut constant de la declanșarea crizei COVID-19 pot fi puse...

  Încă 4 decese. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în România la 122.

  Grupul de Comunicare Strategică anunţă că încă patru pacienţi cu COVID-19 au murit. Bilanţul total al deceselor cauzate de COVID-19 ajunge în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -