STAŢIE DE EPURARE NOUĂ LA BECLEAN

STAŢIE DE EPURARE NOUĂ LA BECLEAN

Consiliul Judeţean a recepţionat astăzi o nouă investiţie în valoare de peste 20 de milioane de lei. Este vorba de o staţie de epurare plus încă şase staţii de pompare de apă uzată. Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt peste 20 de mii de locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud.

Stafful Consiliului Judeţean, reprezentanţii SC Aquabis SA, alături de primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan au recepţionat astăzi noua staţie de epurare a urbei de pe malurile Someşului Mare.

RADU MOLDOVAN: Investiţia în valoare de peste 20 de milioane de lei s-a derulat în cadrul Contractului de lucrări numărul 2, partea a II-a. Aici este și stația veche de epurare, lângă noua investiție. Odată cu finalizarea probelor și autorizarea noii stații, vom dezafecta ceea ce este de dezafectate, bazine, fier vechi, clădiri care nu mai au utilitate. Vom bugeta pentru anul viitor și reabilitarea uneia dintre clădiri, pentru ca la Beclean colegii noștri să aibă condiții civilizate de lucru. Am văzut lucrări de foarte bună calitate. Contractul de lucrări nr. 2 a fost cel mai mare, și el destul de întârziat, dar s-au găsit soluții pentru a fi încheiate aceste lucrări”

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan a apreciat că odată cu această recepţie, oraşul pe care îl administrează încheie un proiect în care au fost investite peste 73 de milioane de lei.Practic, în Beclean 98 la sută dintre locuinţe şi imobile beneficiază de apă şi canalizare.

”Se scrie istoria la Beclean. Ce fost aici și cum arată acum. Se realizează obiective istorice. Așa se face o administrație responsabilă, este practic cel mai mare proiect din Beclean în ultimii ani. Vom demonstra că se poate realiza și centura orașului. Tot secretul este să crezi și să te lupți”
Aşa cum era de aşteptat, directorul general al SC Aquabis SA, Ion Şandru a dat şi câteva date tehnice
Vom semna săptămâna viitoare contractul de asistență tehnică pentru etapa a 2-a a Masterplanului. ”Aici am funcționat cu o stație veche și s-a construit o stație nouă lângă. S-a început cu modernizarea unei părți din cea veche, intrarea. Stația a fost executată confom cerințelor UE, în trei trepte, mecanică, bilogică, terțiară, scoate o apă curată, în parametri. Stația este automatizată, știm ce parametri avem.
Complementar cu lucrările recepţionate astăzi la Beclean, zilele trecute au mai intrat în funcţiune alte două noi staţii de epurare la Sîngeorz Băi şi Salva.

Categoria: Administratie