Sorin Mititean : PUTEAM SĂ FIU PREŞEDINTE AL PNL BN ŞI DEPUTAT! AM ALES FAMILIA ŞI ŞIEU MĂGHERUŞUL

Sorin Mititean : PUTEAM SĂ FIU PREŞEDINTE AL PNL BN ŞI DEPUTAT! AM ALES FAMILIA ŞI ŞIEU MĂGHERUŞUL

 

Primarul comunei cu cel mai mare buget dintre cele 58 de UAT-uri din BN, liberalul Sorin Mititean a confirmat în emisiunea Oglinzi Paralele de la AS-TV că i-a fost propusă preşedinţia PNL Bistriţa-Năsăud şi, implicit primul loc pe lista acestei formaţiuni politice la alegerile parlamentare din decembrie 2016. Mititean susţine că a refuzat propunerea pentru că i-a lipsit curajul de-a renunţa la confortul oferit de familie şi de proiectele administrative la care ţine foarte mult.

M-am retras din toate funcţiile de conducere

Potrivit lui Sorin Mititean, este exclusă orice fel de reîntoarcere în stafful de conducere al PNL Bistriţa-Năsăud, chiar dacă va fi vorba de o formulă nouă, rezultat al unor alegeri libere şi democratice din interiorul partidului: „ Nu îmi mai doresc să fac politică la nivel de organizaţie judeţeană, de fapt nu mai îmi doresc acest lucru la niciun nivel”.

Sfaturi pentru viitorul preşedinte al PNL BN

Mititean spune că s-a retras din toate funcţiile de conducere, deşi este conştient de rolul important pe care îl au primarii în orice fel de organizaţie politică sau ONG, cu atât mai mult într-un partid poltic aşa cum e PNL: „ Primarii sunt vectori de imagine, iar partidele fără primari nu cresc, fură voturi haotic, creşterea în sondaje nefiind una sănătoasă, dar spun că viitorul preşedinte al PNL BN ar trebui să aducă alături de primari şi oameni noi, tineri, maturi, dar oameni de valoare, care să nu fie conectaţi la tot felul de interese personale sau de grup. PNL are nevoie de lideri cu probitate morală, profesională, oameni de echipă”, îl sfătuieşte Mititean pe viitorul preşedinte al PNL BN.

Nu am avut curajul unei asemenea asumări

Mititean ne-a mai spus că nu se mai poate întoarce în stafful de conducere al PNL BN, deoarece, după ce a refuzat oferta pentru şefia PNL BN şi primul loc pe lista parlamentară, orice altă funcţie nu îşi mai are rostul: „ Trebuie să fiu bărbat şi să recunosc că nu am avut curajul asumării unei asemenea responsabilităţi. Mai mult de atât, ce mai pot să vreau? Am fost sus, s-a deschis uşa, iar eu nu am intrat. De ce nu am intrat? Pentru că în acel moment am considerat că nu îmi pot permite să-mi sacrific familia şi proiectele mele administrative”, explică Sorin Mititean.

Viitor politic?

Simplu membru în acest partid şi, probabil, o candidatură independentă!, conchide primrarul comunei Şieu Măgheruş, Sorin Mititean.

Categoria: EVENIMENT