Sorin Hangan își dorește o candidatură pentru primăria Bistrița

Sorin Hangan își dorește o candidatură pentru primăria Bistrița

Președintele PNL Bistrița, omul de afaceri Sorin Hangan a confirmat astăzi că este direct interesat să intre în lupta pentru a obține candidatura din partea liberalilor pentru fotoliul de primar al municipiului Bistrița. El a mai precizat că 15 mai este data limită pănă la care cei interesați își pot depune candidaturile la sediul PNL, urmând să se realizeze sondaje de opinie.

”Din punctul de vedere al PNL, urmează o perioadă în care trebuie să desemnăm un candidat la Primăria Bistriţa, avem o procedură care a fost votată în Biroul Politic Municipal, nu am stabilit-o eu. Vom urma un calendar, scurt, în aşa fel încât, aşa cum v-am promis, până la sfârşitul lui septembrie să avem desemnat candidatul pentru Primăria Bistriţa şi, evident, echipa care va sta în spatele lui. Ne dorim candidaturi serioase, adică cine doreşte să facă ceva cu adevărat pentru comunitatea noastră, nu doar aşa, jocuri de glezne sau trambuline pentru eventualele alegeri parlamentare”, a spus Hangan.

El a explicat că această decizie a fost adoptată în Biroul Permanent Municipal al PNL și că organizația pe care o conduce nu va accepta candidați impuși ori ingerințe ale centrului: „Organizaţia Municipală în cea mai mare parte a ei, este formată din liberali adevăraţi, cu profesii liberale, colegii mei sunt notari, avocaţi, sunt ingineri, sunt profesori, nu poate să vină cineva să le spună, nu suntem o turmă de oi. Printre colegi mai avem unii care spun că sunt liberali, poate nu-s născuţi ci doar făcuţi peste noapte şi probabil şi-ar dori să fie şeful unui partid liberal, că sună bine, dar ca şi comportament, în sensul PSD, adică îi cheamă şeful şi zice „tu pui masa, tu porţi şorţul (…), tu lipeşti afişe.

Sorin Hangan susține că un politician nu poate face chiar toate lucrurile:  ”Eu cred că era politicienilor care sunt buni şi de primari, şi de deputaţi, şi de ministru, sau dacă nu măcar de prefect sau subprefect, a trecut. Din punctul meu de vedere fiecare trebuie trebuie să spună ce vrea, ce doreşte, în slujba cui doreşte să îşi pună cunoştinţele şi eforturile. Niciodată nu am spus că aş dori să fiu parlamentar, mi-am dorit să-mi duc viaţa în oraşul meu şi am făcut-o din convingere, din spirit civic, că nu mi-a dat nimeni o sticlă cu apă minerală de când fac politică, şi am 10 ani, care nu a fost o perioadă uşoară pentru PNL”.

Categoria: Politica