Sondaj CURS: Românii au cea mai mare încredere în Pompieri şi Armată. Justiţia a scăzut la 37% şi partidele la 14 procente încredere

Sondaj CURS: Românii au cea mai mare încredere în Pompieri şi Armată. Justiţia a scăzut la 37%  şi partidele la 14 procente încredere


Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (ianuarie-februarie). Sondajul a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 6 februarie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Pe primele două locuri la capitolul încredere se situează Pompierii (87%) și Armata (74%).

La capitolul încredere în instituții se remarcă o scădere a încrederii în Biserică, care a ajuns la doar 65%. De asemenea, o scădere se remarcă la capitolul Justiție, doar 37% dintre români mai având încredere în acest sistem.

Încrederea românilor în clasa politică este la cote de avarie. Președinția se bucură de un grad de încredere de 38%, în timp ce Guvernul are doar 21%. În coada clasamentului regăsim Parlamentul cu 17% și partidele politice cu 14%.

content-image

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 21 ianuarie – 6 februarie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

Categoria: SONDAJE DE OPINIE