SONDAJ CURS: Cum a afectat Cazul CARACAL partidele politice?

SONDAJ CURS: Cum a afectat Cazul CARACAL  partidele politice?


Un sondaj realizat de CURS măsoară pentru prima dată impactul cazului de la Caracal asupra societății românești și asupra mediului politic. 90% dintre români consideră că autoritățile au acționat greșit în acest caz, dar furia societății se îndreaptă și către mediul politic.

Întrebați cum consideră că au acționat instituțiile în cazul Caracal, 65% dintre români consideră că Ministerul de Interne a acționat foarte rău. De asemenea, 95% dintre români dau vina pe polițiștii din Caracal și 92% îi consideră vinovați pe cei de la Poliția Județean Olt. În malaxor a intrat și STS, indicat drept vinovat de către 92% dintre români.

În ceea ce privește oamenii politici, 59% dintre români consideră că premierul Viorica Dăncilă/PSD au acționat foarte rău. De asemenea, 57% dintre români consideră că președintele Klaus Iohannis a acționat foarte rău. În egală proporție, 18% dintre români consideră că Dăncilă și Iohannis au acționat bine.

De asemenea, 49% dintre români consideră că PNL a acționat foarte rău, în timp ce 47% consideră că USR-PLUS au acționat foarte rău.

content-image

Sondajul a fost realizat în perioada 9 august-19 august, pe un eșantion de 1500 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-2,5% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

Categoria: SONDAJE DE OPINIE