“Somez autoritățile locale să dea dovadă de maximă responsabilitate în izolarea focarelor de pestă porcină!”

“Somez autoritățile locale să dea dovadă de maximă responsabilitate în izolarea focarelor de pestă porcină!”

Inevitabilul s-a produs, din păcate pesta porcină africană a ajuns și în județul Bistrița-Năsăud. În nenumărate rânduri, am cerut i-am cerut ministrului Petre Daea să se implice direct în managementul crizei pestei porcine africane, dar epidemia a scăpat de mult de sub controlul autorităților naționale și face noi victime în fiecare zi.

Somez autoritățile locale din Bistrița-Năsăud implicate în managementul acestei situații de criză să dea dovadă de maximă responsabilitate și să izoleze focarele, astfel încât să nu ajungem în situația în care pesta porcină să se extindă și în micile gospodării, la agricultorii care își asigură traiul din creșterea animalelor.

În același timp, le recomand crescătorilor de porci din județ să încerce să limiteze posibilitatea ca animalele să fie contaminate cu virusul devastator, iar dacă porcii prezintă modificări de comportament, să contacteze imediat autoritățile.

Sper să trecem cât mai repede și cu cât mai puține costuri peste pesta porcină africană care își face simțită prezența și în județul Bistrița-Năsăud!

Categoria: EVENIMENT