Social-democraţii bistriţeni îi acuză pe liberali de ipocrizie în cazul legii alegerilor locale din luna iunie 2016.

Social-democraţii bistriţeni îi acuză pe liberali de ipocrizie în cazul  legii alegerilor locale din luna iunie 2016.

Senatorul Ioan Deneş a spus astăzi că liberalii din Senat au votat cu largă majoritate de voturi alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. Inconsecvenţa îi va costa, a profeţit Deneş.

Prima întâlnire cu presa a parlamentarilor PSD din 2016 s-a consumat astăzi la sediul acestei formaţiuni politice, ultimele evoluţii de pe piaţa politică făcând obiectul unor declaraţii făcute de deputaţii Doina Pană, Daniel Suciu dar şi de senatorul Ioan Deneş. Potrivit senatorului Deneş, liberalii fac dovada unei ipocrizii cât se poate de obraznice în ceea ce priveşte legea alegerilor locale din acest an.

”Eu noaptea nu dorm”. Seara se culcă într-un fel, cu un anumit punct de vedere, dimineața se trezesc cu fața la perete și își schimbă opinia. Acesta este PNL. Ne aducem foarte bine aminte că președintele Comisiei de cod electoral a fost Mihai Voicu, membru marcant PNL. Și mai mult, membru în această comisie a fost și domnul Ioan Oltean, deputat de Bistrița-Năsăud. În Parlament, aproape în unanimitate au fost votate legile după care se vor organzia alegerile, inclusiv liberalii în marea majoritate au votat ca primarii să fie aleși într-un singur tur, iar președinții Consiliilor Județene să fie aleși indirect. Ei vor unități de măsură diferite, vor alegerea primarilor în două tururi și la președinții de CJ să rămână la fel, indirect. Păi de ce nu același lucru?”, a spus Deneş.

Reamintim că data la care a fost stabilite alegerile locale este 5 iunie, primarii urmând să fie aleşi într-un singur tur de scrutin iar preşedinţii de consilii judeţene, prin vot indirect, din rândurile consilierilor judeţeni.

Categoria: Politica Locala