SMURD Bistrița-Năsăud, opt ani de existență

SMURD Bistrița-Năsăud, opt ani de existență

Ziua de 03.12.2017, reprezintă un reper important în activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud. În urmă cu opt ani, în data de 03 decembrie 2009, a avut loc operaționalizarea modulului SMURD în cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița. Prin înfăptuirea acestuia, I.S.U. „Bistrița” a atins un deziderat extrem de important, atât pentru unitatea noastră, dar mai ales pentru comunitățile deservite, în acest moment la nivelul județului   acționând un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și 6 echipaje de prim ajutor.

Aceasta cifră are o semnificație aparte pentru noi toti. Au fost opt ani de construcție a unei echipe de profesioniști în intervenția medicală de urgență, opt ani ce au adus împreună medici și asistenți medicali, ofițeri și piloți, paramedici și voluntari, toți entuziaști, buni profesioniști și îndrăgostiți de muncă și de viata semenilor lor. Acesti opt ani au însemnat mii de intervenții în situații critice, zeci de mii de bătăi ale inimiilor pacienților, mii de priviri către monitor și mii de telefoane, mii de finaluri fericite. Au însemnat însă și lacrimi, și îngeri, și obstacole și renunțări, și clipe de cumpănă …și alte începuturi, și alte vise, și alte vieți salvate, și alte proiecte realizate, și alte vârfuri atinse. Aceștia sunt doar primii 8 ani dintr-o poveste frumoasă realizata pe melegurile judetului Bistrita – Nasaud.

Le urăm colegilor care activează în aceste structuri multă sănătate, putere de muncă şi avem convingerea că vor continua, cu aceeași rigurozitate, lupta contra cronometru pentru salvarea vieților oamenilor.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrita” organizează în  premieră Săptămana SMURD”. Perioadă în care reprezentanții mass-media, au posibilitatea de a interacționa, în mod direct, cu cei care desfășoară această activitate (medici, asisitenți medicali, paramedici).

 

Categoria: EVENIMENT