Situaţia din România este dificilă pe piaţa muncii. Pentru Bistriţa avem proiecte de viitor în zona de maşini electrice.

Situaţia din România este dificilă pe piaţa muncii. Pentru Bistriţa avem proiecte de viitor în zona de maşini electrice.

Managerul general interimar al Leoni Bistriţa, Ralf Singmann, susţine că există proiecte de viitor pentru fabricile din Bistriţa, în special în zona maşinilor electrice. Prin prisma subvenţiilor primite de la statul român, dar şi a investiţiilor de peste 130 milioane euro, Leoni nu îşi propune să plece în perioada următoare din Bistriţa, ci „să sărbătorească” în continuare alţi ani de activitate, aşa cum se întâmplă în 2017, când sunt 15 ani de la înfiinţarea LWSRO în judeţul nostru.

„Situaţia din România este dificilă pe piaţa muncii. (…) Pentru Bistriţa avem proiecte de viitor în zona de maşini electrice. Va exista o dezvoltare în această privinţă, proiectele vor fi finalizate. În acest moment nu avem o strategie pentru plecare, avem proiecte mai mici pentru întreaga Românie”, a declarat Ralf Singmann, întrebat fiind despre strategia companiei pentru perioada următoare.

Acesta a precizat că Leoni a primit subvenţii din partea Guvernului României, atât pentru fabrica din Bistriţa, cât şi pentru cea din Piteşti, obligându-se să menţină un anumit nivel de angajaţi, lucru pe care îl vor îndeplini, însă ulterior va fi gândită o strategie, asta şi în funcţie de „presiunea uriaşă de preţuri din partea clienţilor”.

Am investit 130 milioane euro în Bistriţa, nu vom pleca în curând. Dorim să sărbătorim în continuare”, a spus managerul Leoni Bistriţa.

De la înfiinţare, Leoni a investit peste 100 de milioane de euro în cele două fabrici de la Bistriţa, plus spaţiul de producţie de la Luduş, în clădiri şi utilaje. Leoni Bistriţa are aproximativ 8000 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai importanţi angajatori din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Categoria: EVENIMENT