Simona Bozbici: UNDE SUNT INSTALAŢIILE DE CLIMATIZARE DE LA SJU?

Simona Bozbici:  UNDE SUNT INSTALAŢIILE DE CLIMATIZARE DE LA SJU?

Am aflat în sfârșit de ce se zvârcolesc precum peștii pe uscat bolnavii pe la Neuro și Cardiologie (secții unde aerul respirabil e vital) pe canicula asta. Să nu se îmbolnăvească cumva, Doamne ferește și de boala legionarilor.

Înduioșător, vorba unei zâne de tv.
Ideea e că anul trecut, exact pe vremea asta mă întrebam- cu toate vorbele care nu-s în DEX la adresa ălora care au modernizat Spitalul BN- de ce n-au trecut pe deviz și instalațiile de climatizare, că tot aveau bani. Și nu doar pe astea.
Că nu le-a trecut prin cap că la peste 36 de grade în saloane, un bolnav cu AVC sau infarct chiar poate să treacă în lumea drepților înainte de soroc (asta dacă scapă de altele pe care prefer să nu le comentez acum, așa cum a fost cazul tatălui meu). Și cum o lună cât a durat infernul ne străduiam să-i răcorim cum putem pe oamenii ăia chinuiți de suferință, în timp ce-mi juram să nu mă îmbolnăvesc vreodată pe caniculă.

M-am mai întrebat și de ce n-au toalete în camere la Neuro și de ce oamenii ăia cu interdicția de a se deplasa sunt obligați să parcurgă un coridor întreg, ceea ce în situația lor echivalează cu kilometri întregi pentru a ajunge la toaletă? Întrebați infirmierele câți nu s-au mai intors din expediția-toaleta..Deci cum e cu modernizarea, băile și legioneloza? Și apropo există instalații moderne de climatizare cu tot felul de filtre.La un click distanță e informație câtă vrei. Chiar nu suntem cu toții imbecili.
Și dacă tot ne dăm pe digi ca suntem cei mai tari la dezinfectare, sisteme inteligente și tot tacâmul,nu s-ar putea să mai lucrăm puțin și la partea cu aerul condiționat. Și cu băile? Sau e prea mult? O scrisoare ceva a domnului Președinte de județ pe facebook? Poate o rezolvăm și pe asta așa. Uite că nu m-am gândit anul trecut.

 

Categoria: ANALIZE-COMENTARII