Siegfried Mureşan, prim-ministru?

Siegfried Mureşan, prim-ministru?

Robert Turcescu, actual parlamentar PMP, publică pe pagina sa de Facebook o postare interesantă: „Probabil că Siegfried Mureşan va fi propunerea de prim-ministru”, scrie https://ziaristii.com

Ca jurnalist, Turcescu a avut întotdeauna surse bune, iar dezvăluirile sale s-au concretizat, în general în viaţa reală. Nu ştim şi dacă de această dată va fi la fel, dar adevărul e că „pontul” său sună plauzibil.

De ce ar putea fi Siegfried Mureşan o propunere validă pentru postul de şef al Guvernului României? În primul rând, actualul europarlamentar liberal are o imagine foarte bună în Europa, poate cea mai pronunţată dintre politicienii români la Bruxelles.

Mureşan a fost numit în 2015 purtător de cuvânt al Partidului Popular European (PPE), cel mai mare grup politic transnaţional din Parlamentul UE, din care fac parte şi PNL, PMP şi UDMR.

PNL este formaţiunea pe listele căreia Mureşan a candidat în 26 mai şi care l-a propulsat pentru un al doilea mandat în Parlamentul European. În primul mandat (2014-2019), el a ajuns europarlamentar candidând pe listele PMP.

În campania electorală pentru europarlamentarele din acest an, Mureşan a arătat o tenacitate neobişnuită pentru un tânăr politician obişnuit mai degrabă cu politeţile bruxelleze decât cu „tăvăleala” din spaţiul public românesc.

A fost prezent în multe dispute aprinse, fără a sări calul, păstrându-şi decenţa limbajului, dar răspunzând apăsat şi fiind tăios cu adversarii, atunci când aceştia l-au agresat în studiourile TV.

Categoria: Politica