Siegfried Mureşan (PNL): „PPE va câştiga euroalegerile în 2019”. Află câte locuri eligibile au liberalii şi cine va pleca la Bruxelles!

Siegfried Mureşan (PNL): „PPE va câştiga euroalegerile în 2019”. Află câte locuri eligibile au liberalii şi cine va pleca la Bruxelles!

Purtătorul de cuvânt al PPE (Partidul Popular European) din cadrul Parlamentului European, liberalul Siegfried Mureşan a confirmat la Bistriţa că euroalegerile din mai 2019 vor fi câştigate de partidele de dreapta, centru dreapta. El a precizat că la nivelul României, PNL va veni în faţa electoratului cu cea mai bună listă şi cel mai profesionist pachet electoral.

Potrivit celor spuse de Mureşan la Bistriţa, PNL este obligat să scoată rezultate cât mai bune la europarlamentare, având în vedere „vântul în pupă” care trebuie să îl primească campania pentru alegerile prezidenţiale.

„Klaus Iohannis trebuie să rămână la Cotroceni”, este prima concluzie a europarlamentarului liberal.

 „Credem că putem câştiga aceste alegeri, dar importantă este mobilizarea, programul şi lista de candidaţi. Cred că avem 9 sau 10 locuri eligibile, a mai spus Siegfried Mureşan.

Important de ştiut:

Ludovic Orban, Vasile Blaga, Crin Antonescu, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Dan Motreanu și Alina Ghorghiu sunt numele cele mai importante de pe lista PNL. Acestea speră liberalii să fie locurile eligibile.

Criteriile de evaluare a candidaturilor sunt: experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţii internaţionale şi calitatea proiectului depus.

 Când vor avea loc alegerile

Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019, a decis, Consiliul Uniunii Europene, după consultarea Parlamentului European.

„Consiliul a adoptat astăzi o decizie care stabileşte perioada 23-26 mai 2019 ca date pentru următoarele alegeri pentru Parlamentul European. Datele au fost convenite în unanimitate de Consiliu după consultarea Parlamentului European”, informează un comunicat al Consiliului.

Conform Legii Electorale din 1976, alegerile parlamentare europene au loc în perioada de joi până duminică, în prima săptămână completă a lunii iunie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categoria: Politica