vineri, februarie 28, 2020
-5.5 C
Bistrița
More

  Sfârşit de epocă politică în Bistriţa-Năsăud: PNL ia caimacul de pe cafeaua PDL

  Must Read

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Alegerile din PNL Bistriţa-Năsăud nu au fost doar aşezarea unei graniţe extrem de vizibile între PNL şi PDL ci şi finalul unei perioade a ceea ce denumim acum lider providenţial. Se vede că, de data asta, milităria nu a mai putut fi dată jos din podul democrat-liberal, iar primarii au votat liber, aşa cum au vrut ei, chiar dacă au exista unele înţelegeri.

  Practic, din acest moment zero, PNL redevine PNL , asta dacă privim la cei doi preşedinţi: Sorin Hangan la municipiu şi Ioan Turc la judeţ. Foşti membri ai vechiului PNL, partid surclasat la Bistriţa-Năsăud  , dar care, revine pe turnantă şi învinge mult mai organizatul şi mai militărosul PDL. Putem citi şi în această cheie!

  Şi, totuşi…

  Ce înseamnă acest lucru? Păi, că la capătul a unei săptămâni în care s-au făcut şi desfăcut alianţe, aflând că unii au mers şi cu unii şi cu alţii, după tot felul de întâlniri mai mult sau mai puţin oficiale, Ioan Turc câştigă în faţa deputatului Robert Sighiartău. Se spune că Ioan Turc l-ar fi învins pe Ioan Oltean, cel despre care au existat declaraţii că s-ar fi implicat şi a făcut jocuri de culise pentru a nu îi lăsa PNL-ul lui Robert Sighiartău. Votul de astăzi a fost şi unul anti-Oltean, poate e prea mult spus acest lucru, poate că prezenţa lui Ioan Oltean la aceste alegeri, discretă, a venit şi a votat, stând în picioare în apropierea intrării oficiale în sala de spectacole a Palatului Culturii, nu a fost foarte bine primită de liberali, fie ei democraţi sau nu.

  Alea iacta est

  Zic că alegerile interne de astăzi au fost ultimele la care Oltean a mai aruncat cu zarurile, încercându-şi mâna, care, trebuie spus, nu prea a mai avut bafta din anii de dinainte de 2012. De mult, dar demult de tot nu a mai intrat un 6:6 iar 6:4, poartă-n casă, mai greu, aşa că dublele nu mai curg din zaruri, aşa cum era pe vremuri. De altfel, previzibil acest final de sezon competiţional: fluierul de la Bucureşti s-a auzit de două ori, Predoiu jucând şi el la cacealma, iar Daniel Buda a fost cât se poate de diplomat şi să nu spună nimic. Ba da, i-a reamintit lui Ioan Oltean cât se ciondăneau ei doi, poate ei trei, cu Boc cu tot, pe vremurile când jucau tenis şi făceau guverne la Cluj. Acum , PNL Cluj iar e peste, iar Buda , care duminică va fi ales preşedinte al PNL Cluj, îi miroase a lider regional. Poate că şi este deja… Doar Bode a ridicat mingea la fileul lui Ioan Oltean. Tardiv, liberalii au vrut altceva şi au votat ca atare.

  Pentru Ioan Turc abia acum începe greul

  Învingător într-un război de uzură şi care a început încă de pe vremea preşedinţiei lui Stelian Dolha, Turc moşteneşte un partid divizat, cu primari puţini şi foarte jucători şi o situaţie deloc amabilă şi certă la nivel central. El trebuie să unifice partidul în BN, să împace şi să ţină cont de orgolii, interesele primarilor dar şi de reacţiile unei aripi mai conservatoare din vechiul PNL, reacţii care nu vor întâzia să apară. Turc revine la conducerea unui partid care nu mai este PNL-ul din 2009, e un PDL ceva mai liberal şi condus prost de la Bucureşti, adică nu e condus deloc, aşa că în afara lui Ludovic Orban, Bolojan ar avea şi el şanse de-a ajunge preşedinte. Vom afla pe 17 iunie, acum trebuie să vedem ce echipă va merge cu Ioan Turc, pentru că nu urmează zile uşoare pentru nimeni. Mai mult, el a devenit, deja, candidatul PNL la primăria Bistriţa, ceea ce schimbă deja jocurile politice.

  Încotro, PNL??? Asta vom afla în următoarele luni de zile

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Cluj-Napoca: Coronavirusul afectează zborurile spre Italia

  Numărul curselor din Cluj-Napoca spre orașele din Italia va fi diminuat deoarece cererea este în scădere ca urmare a...

  NĂSĂUD: Povestea lui Robert Gira, băiatul cu cel mai sincer zâmbet

  Dragostea de viață se poate citi pe zâmbetul lui Robert, un copil care nu vrea altceva decât o normalitate: să se poată...

  ȘOIMII CARPAȚILOR, 25 de ani de istorie și excelență

  Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie...

  Un bistrițean dat dispărut de 18 ani a fost văzut într-un tramvai din Milano

  Un bărbat plecat la muncă în Italia în anul 2002 a fost dat dispărut la puțin timp după ce s-a stabilit în...

  Tensiuni în ALDE Bistrița-Năsăud pe seama protocolului. Ioan Țintean: ” S-a semnat doar o formulă de principiu”

  Purtătorul de cuvânt al ALDE Bistrița-Năsăud, profesorul Ionel Tompa a anunțat astăzi că, președintele interimar al ALDE BN, Ioan Monița a semnat protocolul cu...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -